Nosauc modeļus, kas visātrāk nonāk lietoto auto tirgū 13

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 26.aprīlis 2017 10:51

Amerikāņu auto tirgus izpētes organizācija iSeeCars nosaukusi modeļus, kas pēc to iegādes jau pirmajā ekspluatācijas gadā nonāk lietoto automašīnu tirgū.

Eksperti izanalizējuši vairāk nekā 24 miljonu jaunu auto pārdošanas gadījumu (2015.-2017.modeļu gads) par 2015. un 2016.gadu. Izmantojot VIN kodu, tika noskaidroti eksemplāri, kas lietoto spēkratu tirgū nonāca 4-12 mēnešus pēc to pirmās iegādes.

No šī saraksta tika izslēgti automobiļi ar ļoti lielu un izteikti mazu noskrējienu, kā arī auto modeļi ar pārdoto eksemplāru skaitu mazāku par 50 tūkstošiem.

Pētījums parādīja, ka visātrāk tirgū atgriežas BMW 3.sērijas mašīnas – astoņi procenti no kopējā skaita, kas lietoto spēkratu tirgū realizēti jau pirmajā ekspluatācijas gadā. Zīmīgi, ka sarakstā iekļuvuši vēl trīs BMW un divi Mercedes modeļi.

Lielo Premium automobiļu skaitu reitinga autori skaidro ar to, ka šo marku dīleri tos iepērk, lai izmantotu kā maiņas auto, ko pēc gada ekspluatācijas šādā statusā laiž tirgū kā lietotus, turklāt bieži vien labā tehniskā stāvoklī.

Vēl viens iemesls, kādēļ īpašnieki cenšas atbrīvoties no Premium auto, ir pircēja vilšanās. iSeeCars apkopotā statistika liecina, ka lielākā daļa no pārdotajiem 3.sērijas BMW bijuši salīdzinoši vienkāršās komplektācijās un, visticamāk, pirmie Premium klases automobiļi saviem īpašniekiem, kas sava vienkāršotā izpildījuma dēļ nav atstājuši uz pircēju pienācīgu iespaidu.  

11 visbiežāk pārdotie auto modeļi to pirmajā ekspluatācijas gadā:

Modelis                                        % no kopējā skaita

1.BMW 3.sērija                               8,0

2.BMW 5.sērija                               7,1

3.Mercedes C-klase                         6,1

4.Nissan Versa Note                        4,0

5.Dodge Dart                                   3,9

6.BMW X3                                        3,9

7.BMW 4.sērija                                3,9

8.Mercedes E-klase                         3,9

9.Chrysler 200                                  3,8

10.Subaru WRX                                3,3

11.Nissan Versa                               3,2

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Abavnieks 26.aprīlis 2017 11:22
10 5 Atbildēt

Sen pagājuši tie laiki, kad piedēklis "premium" tiešām nozīmēja "kaut kas vairāk". Tagad bieži, sevišķi korejiešu auto, ir labāk aprīkoti par tiem premium auto standarta komplektācijās. Pat Škodas un Opel var tik pat labi nokomplektēt kā Audi vai MB, bet par daudz pieņemamāku cenu. Vienīgā būtiska atškirība, kas palikusi, ir premium klasei (par papildus samaksu protams) iespēja auto iegadāties ar lieliem, jaudīgiem dzinējiem, kamēr tautas klasē parasti beidzas ar 2 līdz 2.5litrīgu motoru.

KK 26.aprīlis 2017 22:29
3 2 Atbildēt

Laikam Tev nekad nav bijis neviens premium auto, Dacia varbūt, tāpēc raksti sviestu.

Abavniekam - tas, ka vari iegūt it kā tāda paša nosaukuma funkcijas nenozīmē, ka tās ir vienādā līmenī. Pat tāda standarta lieta kā sēdekļu apsilde gan uzsildes ātrumā, gan izpildījumā atšķiras starp premium un kaut kādām Kia, nemaz nerunājot par citām lietām.

viencexperc 26.aprīlis 2017 14:13
3 4 Atbildēt

Ko tu pļurksti? Ir prēmiumi, ir pseidoprēmiumi, kuri NAV prēmiumi, bet tiek reklamēti kā prēmiumi. Tie paši BMW, Audi, Volvo... Tie nav prēmiumi. Tas ir mārketinga triks, lai savus sūdus kaut kam iesmērētu. Protams, ka max. komplektācijā tie būs labāki par škodu vai kia maksimāli aprīkotu, bet bāzē - dacia līmenī.

Tāpēc neviens normāls cilvēks tos pseidoprēmiumus nepērk.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 4

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti