Ražošanas starts "Opel Crossland X" - pirmais "Opel" CUV dodas pie klienta (+ foto) 5

 

Opel Crossland X Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 3.maijs 2017 6:57

"Opel" ražotnē Spānijas pilsētā Saragosā no konveijera nobraucis pirmais jaunā krosovera "Crossland X" eksemplārs. Vācu zīmola modeļu piedāvājumā tas aizstās minivenu "Meriva".

"Crossland X" ir izgatavots uz "Peugeot" platformas un pirmais sadarbībā ar franču PSA koncernu tapušais modelis. "Opel" to dēvē par savu pirmo CUV ("Crossover Utility Vehicle").

"Crossland X" bāzes versija (cena Vācijā – no 17 000 eiro) būs aprīkota ar 1,2 litru 81 Zs benzīna motoru, kas uz 100 km patērēs vidēji 6,4 litrus degvielas. Benzīna motoru izvēlē arī 1.2 Turbo divās versijās – ar 110 vai 130 Zs, turklāt vājāko motoru varēs kombinēt ar automātisko pārnesumkārbu.

Krosovera dīzeļversiju cienītājiem jārēķinās ar vismaz 19 300 eiro. Par šo cenu varēs iegādāties variantu ar 99 Zs dīzeli, kas pieejams arī īpaši ekonomiskajā "Ecotec" modifikācijā ar "Start-Stop" automātiku un ražotāja solīto vidējo patēriņu 3,6 litri uz 100 km. Piedāvājumā būs arī jaudīgāks dīzeļdzinējs, kas attīstīs 120 Zs.

Automobilis apveltīts ar 410 litru bagāžas telpu, ko, nolaižot aizmugures sēdekļa atzveltnes, var palielināt līdz 1255 litriem. Aizmugures sēdeklis ir garumā pārbīdāms par 15 cm, kas ļaus atrast ērtu sēdpozīciju dažādas ķermeņa uzbūves braucējiem.

Sākot ar aprīkojuma komplektāciju "Edition" "Crossland X" rīcībā būs 24 stundu atbalsta serviss "OnStar", pieejama arī Intellink multimediju sistēma ar līdz pat astoņu collu multimediju sistēmas ekrānu un "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu, 4G LTE WLAN-Hotspot ,180 grādu panorāmas atpakaļskata kamera, apsildāms vējstikls, priekšējās sadursmes brīdinājums ar gājēju atpazīšanas funkciju, adaptīvā priekšējo apgaismojuma sistēmu (AFL) ar pilnībā LED lukturiem, projekcijas ekrāns un vadītāja miegainības noteikšanas sistēma.

Saragosā ir Opel lielākā ražotne Eiropā. Šajā rūpnīcā kopā ar jau pieminēto "Crossland X" tiek ražots arī mazauto "Corsa" un krosovers "Mokka X" un līdz šogadam tā izlaidusi vairāk nekā 12 miljonus "Opel" automobiļu.

 

Foto: Publicitātes attēls

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 3.maijs 2017 9:33
3 0 Atbildēt

Diemžēl, es nevaru atļauties eskaleidi, tāpēc nākas izmantot svešus nikus lai liktu antireklāmu amerikāņiem. Kas tā par lietu, ka mans dmw 315 1994.gada maksā 400 eiro, bet kaut kāds vecs amerikāņu lūznis vismaz divas reizes vairāk. Un patērē degvielu par 0.5 litriem vairāk. Tas taču 50 centi! Viena divlitru alus pudele. Vot davidičs malacis. Kā visi mēs, krievi, neieredzam amerikāņus. Kā tas nākas, ka viņi ir bagātāki, varenāki un stiprāki. Kāpēc ASV meksikāņi un afroamerikāņi saņem vairāk kā mēs. Pat treileros dzīvojošie nabagi pārvietojas ar lielām automašīnām, nevis kompaktiem

... idioti, amerikosi

viencexperc 3.maijs 2017 9:26
2 1 Atbildēt

Atkal tu to savu mīļo davidiču bāz. Ja gribi rakstīt it kā es, tad paņem citu jūtūba kanālu. Bet ak vai, citi lielīs, tāpēc nesanāks pazoboties.

viencexperc 3.maijs 2017 8:16
1 2 Atbildēt

Noteikti labāka izvēle par šo pagājušā gadsimta kapitālistu mēslu:

www.youtube.com/watch?v=WrnU_1gRFkI

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 4

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti