Šveicieši gatavo elektromobili, kas 600 km varēs nobraukt ar ātrumu 100 km/h (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 17.maijs 2017 12:38

Šveices kompānija "Classic Factory" gatavo elektriskās piedziņas superauto, kas varēs braukt ne tikai ātri, bet arī tālu – līdz pat 600 km.

Elektromobiļu lielākais trūkums līdz šim bija akumulatoru baterijas, kas nespēja uzglabāt pietiekoši daudz enerģijas, lai automašīna varētu braukt ātri un tālu. Šķiet, ka Šveices "Classic Factory" speciālistiem to būs izdevies atrisināt, jo viņu elektromobilis "Elextra" ar vienu uzlādi varēs nobraukt līdz pat 600 km, turklāt ātrumā, kas ierasts lielākajai daļai ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotu automobiļu īpašniekiem (90-100 km/h).

"Elextra" maksimālie rādītāji ir vēl iespaidīgāki – 250 km/h (elektroniski ierobežots), 0-100 km/h – 2,3 sekundes, kas šajā jomā ļauj tam kļūt par vienu no ātrākajiem automobiļiem ar pielaidi koplietošanas ceļiem.

Šveiciešu elektromobilim ir četras durvis un četras sēdvietas, pilnpiedziņa un divi elektromotori (katrai asij viens) ar kopējo jaudu 680 Zs. Savukārt šasija un virsbūve izgatavota no oglekļa šķiedras, kas nodrošina par 25% mazāku svaru nekā līdzīga konstrukcija no alumīnija.

Pavisam plānots izgatavot 100 "Elextra" eksemplāru, taču elektromobiļa cenu un pirmizrādes datumu šveicieši vēl neatklāj, toties zināms, ka elektriskais superauto tiks būvēts Vācijā, izmantojot roku darbu. 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 17.maijs 2017 13:40
1 1 Atbildēt

Interesanti, ka no mums zināmajiem elektroauto par reālu ikdienas auto uzskatāms tikai TESLA sedans (4 durvis, 4-5 ērtas sēdvietas, kur ērti sēdēt utt.)

Tāds supersporta elektroauto - piemēram, man - nulle interesē, lai cik tas būtu labs tehniski.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti