Jaunā "Nissan Micra" EuroNCAP testos saņem augstāko novērtējumu (+ video)

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan Newsroom | 2.jūnijs 2017 10:17

Neatkarīgā automobiļu drošības pārbaudes organizācija – Euro NCAP ir piešķīrusi augstāko – piecu zvaigžņu drošības novērtējumu jaunajai Nissan Micra ar inteliģentajām braukšanas tehnoloģijām.

Jaunās Nissan Micra drošības testi tika veikti atbilstoši Euro NCAP jaunākajiem protokoliem, atbilstoši kuriem var tikt vērtētas divas automobiļa versijas, un iegūti divi atsevišķi novērtējumi. Visu jauno Nissan Micra, kas ir pieejamas tirdzniecībā Latvijā, standarta aprīkojumā ietilpst modernu drošības tehnoloģiju klāsts, kas nozīmē to, ka Latvijā var iegādāties tikai Nissan Micra ar piecu zvaigžņu drošības novērtējumu. Jaunās Nissan Micra standarta aprīkojumā ietilpst tādas modernas drošības tehnoloģijas kā inteliģentā nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēma, inteliģentā ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju atpazīšanas tehnoloģiju un automātiskās tālās / tuvās gaismas.

Jaunā Nissan Micra ir vienīgais šobrīd tirgū esošais "B" segmenta hečbeks, kas ieguvis piecu zvaigžņu drošības novērtējumu atbilstoši jaunākajiem Euro NCAP testēšanas kritērijiem. Jaunā Micra ieguva 91% rezultātu pieaugušo pasažieru drošībai un 79% automobilī esošo bērnu drošībai, un arī gājēju drošība tika novērtēta ar 79%.

Atšķirība dažādu Nissan Micra versiju novērtējumā ir saistīta ar automobiļa sniegumu Safety Assist testēšanas kategorijā. Ikviena jaunā Micra ir aprīkota ar inteliģento ārkārtas bremzēšanas sistēmu un braukšanas tehnoloģiju, kas var noteikt priekšā braucošā automobiļa ātruma palēnināšanos vai tā apstāšanos un automātiski iedarbināt bremzes. Atkarībā no relatīvā ātruma, tas var novērst sadursmi vai padarīt to mazāk smagu.

Jaunajai Nissan Micra, kas ieguvusi piecu zvaigžņu drošības novērtējumu un pieejama tirdzniecībā Latvijā, jau standarta aprīkojumā ietilpst plašs modernu drošības tehnoloģiju klāsts un inteliģentajai ārkārtas bremzēšanas sistēmai ir pievienota arī gājēju atpazīšanas tehnoloģija. Standarta aprīkojumā ietilpst arī inteliģentā nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēma, kas pirmo reizi sastopama "B" segmenta hečbekā. Kad nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēma tiek aktivizēta, piemēram, šķērsojot braukšanas joslas atdalošo līniju, kas atrodas ceļa vidū, stūre sāk viegli vibrēt. Atbilstoši nepieciešamajam braukšanas virzienam automātiski iedarbojas arī automobiļa bremzes, lai palīdzētu autovadītājam viegli nokļūt atpakaļ savā braukšanas joslā.

Novērtējot jauno Micra ar šīm modernajām drošības tehnoloģijām, Euro NCAP piešķīra jaunajai Nissan Micra augstāko novērtējumu Safety Assist kategorijā, nodrošinot piecu zvaigžņu drošības novērtējumu.

Ikvienas jaunās Micra standarta aprīkojumā ir arī 6 drošības gaisa spilveni, brīdinājums par nepiesprādzētām drošības jostām un drošības jostas augstuma regulēšanas sistēma. Lai nodrošinātu labāko iespējamo drošību bērniem, jaunajā Micra iespējams izmantot ISOFIX sistēmu bērnu sēdeklīšu stiprināšanai, tajā skaitā priekšējā pasažiera sēdeklī.

Papildu drošības sistēmas ikvienā jaunajā Micra ietver elektronisko stabilitātes programmu, bremžu pretbloķēšanās sistēmu un palīgsistēmu braukšanas uzsākšanai kāpumā. Tāpat standarta aprīkojumā ietilpst arī ātruma ierobežotājs, automātisks priekšējo lukturu sensors, automātisks avārijas gaismu signāls un riepu gaisa spiediena kontroles sistēma.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti