Ukraiņi gatavo 700 000 eiro vērtu varenauto "Himera Q" (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 15.jūnijs 2017 12:00

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā šonedēļ notiks ukraiņu inženieru un dizaineru izstrādātā varenauto "Himera Q" prezentācija.

Pagaidām projekta īstenotāji var uzrādīt vien pilnizmēra maketu, taču tālākie plāni ir nopietni, jo kā liecina izplatītais paziņojums, “galvenais mērķis ir konkurēt ar "Bugatti" un "Pagani"”.

Zināms, ka automašīna tiks aprīkota ar elektrisko spēka iekārtu un “īpašiem akumulatoriem, kas nodrošinās ne vien dinamisku paātrinājumu, bet arī iespaidīgu gaitas rezervi”. "Himera Q" ražošana tiek plānota, kādā no Eiropas autobūves kompāniju ražotnēm, lai gan vēlāk to varētu darīt arī Ukrainā, ja vien projekts pierādīs savu dzīvotspēju.  

Eksperti prognozē, ka sērijveida "Himera Q" visticamāk saņems aptuveni 1000 Zs jaudīgu elektrisko spēka iekārtu ar četriem elektromotoriem (katram ritenim viens), kas kupejai ļaus paātrināties līdz 100 km/h aptuveni trīs sekundēs. Piebildīsim, ka līdzīga konstrukcija un tehniskie dati ir arī horvātu varenauto "Rimac Concept One", ar kuru viens no “The Grand Tour” vadītājiem – Ričards Hemonds, piedzīvoja tagad jau bēdīgi slaveno (FIA Hemondu apvaino par autosporta goda aptraipīšanu) avāriju Šveicē.

Ukraiņu varenauto cena būšot aptuveni 700 000 eiro.

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 15.jūnijs 2017 12:09
4 0 Atbildēt

Sakarā ar to, ka tam liktenis paredzams tāds pats kā Marusjai vai jo-mobīlim, iesaku VW grupai nopirkt Himeras dizaineri, lai nākotnē VW paliek ar konkurētspējīgu dizainu.

Nu jā, tad nesanāks VW raut peļņu. Dizaineris maksā naudu, kā arī būs nepieciešams pārprogrammēt ražošanas līnijas, bet mūsdienās programmisti labi pelna.

asd 15.jūnijs 2017 20:28
2 1 Atbildēt

Šitas pat maketa stadijā izkož dodža dēmonam piržamo, kas būs kad sāks ražot?

gunbox 15.jūnijs 2017 13:46
1 0 Atbildēt

Futūristi maz pelna, jo morāli pensionētie savairojušies kā sēnes un pērk kartupeļu kastes uz riteņiem. Es gan savā pirmspensijas ;) vecumā atbalstu tikai šādus Himeras šedevrus. Patiesi ...dizains tik vienkārš un pierasts, ka pat zīdainis spētu šo, sen redzēto, tikai pa savam. VW mani varēja paņemt par dizaineri. Es neprasītu daudz. Bet šaubos vai tas notiktu pat sapoņos, ja VW bosi ir piekrituši joprojām ražot 15 gadus vecas dizaina līnijas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti