"Alpina" izstrādā 286 km/h ātru dīzeļauto ar pilnpiedziņu 7

 

Attēlos redzama 320 km/h ātrā benzīna versija Alpina B5 Biturbo Allrad Touring Foto: Alpina B5 Biturbo Allrad Touring

iAuto | 26.jūlijs 2017 14:52

Vācijas kompānija "Alpina", kas kopš 1981.gada pieskaitāma autoražotājiem, paziņojusi, ka izstrādā jaunu modeli "D5 S". Uz "BMW" 5.sērijas saimes bāzes radītais automobilis spēs sasniegt 286 km/h, būs apgādāts ar dīzeļdzinēju un pilnpieddziņu.

"Alpina" inženieri modificējuši adaptīvo piekari, pilnpiedziņas sistēmu un pārnesumkārbu. Motortelpā atradīsies trīs litru sešcilindru Biturbo dīzelis, kas būs pieejams divās jaudas pakāpēs – ar 388 (800 Nm) un 326 Zs (700 Nm) jaudu. Pirmajā gadījumā automobiļa stūre atradīsies kreisajā pusē, bet otrs variants paredzēts noieta tirgiem, kur satiksmes kustība norit pa ceļa kreiso pusi.

Ražotājs norādījis, ka 100 km/h D5 S sedans sasniedz 4,4 sekundēs, bet "Touring" universāls – 4,6. "Alpina" sedana maksimālais ātrums ir 286 km/h, bet universāls spēj sasniegt 283 km/h.

Cenu ziņā pieejamākā "Alpina D5 S" cena sākas no 87 900 eiro (Vācijā), kas var pieaugt, ja pircējs izvēlas papildu ekstras, piemēram, pirmoreiz piedāvājumā iekļauto Integral aizmugures asi ar piestūrējošiem aizmugurējiem riteņiem.

 

Alpina B5 Biturbo Allrad Touring

Alpina B5 Biturbo Allrad Touring

Alpina B5 Biturbo Allrad Touring

Alpina B5 Biturbo Allrad Touring

Alpina B5 Biturbo Allrad Touring

Alpina D5 S spēs sasniegt 286 km/h

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 27.jūlijs 2017 5:11
8 0 Atbildēt

Ekskluzīvs auto (bez ironijas). Autobāņu karalis. Latvijā - potenciāls nekad tā īsti arī neizmantojams.

dizelis 28.jūlijs 2017 10:33
2 0 Atbildēt

Un cik tas tavs 4.4 lūznis patērēs? 15l/100km?:D

BMW 26.jūlijs 2017 17:56
1 8 Atbildēt

10-gadīgs 4.4 ar noņemtu ierobežotāju un gandrīz minimāliem uzlabojumiem ieplūdē, izplūdē un vadībā iet tikpat labi kā šis. Maksimalka ir pat lielāka. Tā kā Alpina var savu nerullējošo un smirdīgo dīzeli iebāzt... traktorā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti