Elektrisko transportlīdzekļu uzlāde uz šosejām ar pārstrādātām baterijām 5

 

Foto: Publicitātes attēls

LEAD | 1.septembris 2017 12:47

Apvienotajā Karalistē bāzētais uzņēmums Connected Energy un Renault Grupa Beļģijas un Vācijas šosejās ir uzstādījuši divas ātrās uzlādes stacijas, kuras atbalsta inovatīvā E-STOR enerģijas uzglabāšanas tehnoloģija. Beļģijas un Vācijas autobraucēji būs pasaulē pirmie, kas varēs izmantot šo pakalpojumu.

Connected Energy attīstītā E-STOR tehnoloģija izmanto pārstrādātās baterijas no Renault elektriskajiem transportlīdzekļiem. Izmantojot E-STOR sistēmu, baterijas tiek uzlādētas ar mazu jaudu, un pēc tam enerģija tiek izmantota pie liela jaudas patēriņa. Tādējādi kļūst iespējams piedāvāt elektrisko transportlīdzekļu uzlādes pakalpojumus vietās, kur lieljaudas elektrotīkla pieslēguma ierīkošana būtu ļoti dārga. Ekonomiska un vienkārši uzstādāma, E-STOR sekmēs ātrās uzlādes staciju tīkla attīstību Eiropā.

“Mēs izstrādājam virkni E-STOR sistēmu, dažas no tām, līdzīgi kā tās, kas uzstādītas Beļģijā un Vācijā, ir īpaši izstrādātas, lai nodrošinātu zemāku izmaksājošu un daudz ilgtspējīgāku elektrisko transportlīdzekļu uzlādi, tāpēc ir lieliski tās redzēt darbībā,” komentēja Metjū Lumsdens, Connected Energy izpilddirektors. “Šobrīd mēs cenšamies panākt vienošanos ar vairākām ieinteresētajām pusēm par projektiem Apvienotajā Karalistē un Eiropā un ceram uz plaša mēroga ieviešanu nākamajos mēnešos.”

Apļveida ekonomikas risinājums
Renault, esot elektrisko transportlīdzekļu pionieris un līderis Eiropā, dara savu daļu, lai atbalstītu enerģijas pāreju, atkārtoti izmantojot to elektrisko transportlīdzekļu baterijas stacionārajai enerģijas uzglabāšanai. Renault un partneru piedāvātie risinājumi ir ar daudzveidīgu pielietojumu - atsevišķiem mājokļiem, daudzdzīvokļu namiem un rūpnīcām.

Elektrisko transportlīdzekļu mūžs parasti ir astoņus līdz desmit gadus ilgs. Tomēr tām tāpat ir būtiska spēja turpināt darboties stacionāri, tādējādi pagarinot to darbības mūžu pirms pārstrādāšanas. Tieši lai pilnveidotu šo pilno dzīves ciklu, Renault ir izveidojis akumulatora nomu saviem elektrisko transportlīdzekļu klientiem.

“Renault Grupa atbalsta lādēšanas infrastruktūru attīstību, lai vienkāršotu elektrisko transportlīdzekļu vadītāju ikdienas dzīvi. Izmantojot mūsu otrreiz lietojamās baterijas ātrajos elektrisko transportlīdzekļu lādētājos, veicinām progresu, nodrošinot lādēšanas staciju operatorus ar ekonomiskiem risinājumiem. Turklāt tas ir lielisks piemērs apļveida ekonomikas ieviešanai,” sacīja Nikolass Šotijs, Elektrisko transportlīdzekļu bateriju un uzlādes infrastruktūras programmas vadītājs.

Papildu ieguvumi
Connected Energy E-STOR sistēmas piedāvā arī risinājumu slodzes pārvaldībai rūpniecības un tirdzniecības vietās. Sistēmas var vadīt ar izsmalcinātu enerģijas optimizācijas platformu, lai nodrošinātu uzticamu un pārbaudītu bezmaksas enerģijas avotu maksimālajos slodzes laikos.

E-STOR sadarbojas ar uzņēmuma vietējām saules enerģijas paneļiem vai mikro vēja turbīnām, uzglabājot un atbrīvojot enerģiju tieši vietņu sistēmās, tādējādi izvairoties no finanšu iztrūkumiem, kas rastos, enerģiju eksportējot uz tīklu. E-STOR var arī nodrošināt jaunas ieņēmumu plūsmas, nodrošinot līdzsvarošanas pakalpojumus tīkla operatoram.

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 2.septembris 2017 11:24
6 0 Atbildēt

pēdējais laiks iet uz skolu, ezi, ar trim klasēm nevajag lepoties

viencexperc 2.septembris 2017 10:45
4 3 Atbildēt

Bet ar saules baterejām uztaisīt neidomājās?

Bet ko var gribēt no šļupstētājiem? Tas jums ne karot ar cilvēkiem, kuri apbruņoti ar banāniem....

elektriķis 3.septembris 2017 13:50
2 0 Atbildēt

Ja gribi nedēļu lādēt auto, tad ok. Mūsu klimatā vairāk par 200W no m2 nedabūsi saulainā dienā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti