Jaunā 2017. gada Mazda CX-5 iegūst maksimālo piecu zvaigžņu vērtējumu Euro NCAP drošības testos 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 6.septembris 2017 12:33

Jaunā 2017. gada Mazda CX-5 novērtēta kā viena no drošākajām pārdošanā esošajām ģimenes automašīnām.

Euro NCAP, neatkarīga organizācija, kas izvērtē jauno automašīnu drošību Eiropā, piešķīrusi jaunajai Mazda CX-5 maksimālo drošības reitingu – piecas zvaigznes.

Vērtējums tika sniegts pēc rūpīga sadursmes testa un modernu šofera atbalsta sistēmu izvērtējuma, kas ir jaunā modeļa standarta aprīkojums. Jaunā Mazda CX-5, kas pieejama tirdzniecībā visā Eiropā, sasniedza izcilus rezultātus, nodrošinot pieaugušo, bērnu un gājēju aizsardzību.

Džefs Gijtons /Jeff Guyton/, Mazda Motor Europe Prezidents un vadītājs, sacīja: “Šoferu un apkārtējo drošība mums Mazda ir ļoti svarīga. To atspoguļo Euro NCAP piešķirtais piecu zvaigžņu vērtējums. Tas ir pierādījums mūsu pilnveidotajam moderno drošības tehnoloģiju klāstam, kas veido mūsu proaktīvās drošības filozofiju un sniegs atbalstu šoferiem.”

Jaunā 2017. gada Mazda CX-5: Euro NCAP drošības reitingi*

Piecu zvaigžņu drošības reitings apliecina Mazda projektētāju un inženieru izcilo darbu, izstrādājot jauno 2017. gada Mazda CX-5 un šajā darbā nepieļaujot nekādus kompromisus. Šis modelis demonstrē, kā kompakto SUV šoferi var izbaudīt gan izcilu drošību, pateicoties Mazda proaktīvās drošības filozofijai, gan iedvesmojošu Mazda KODO Soul of Motion dizainu.

Jaunā 2017. gada Mazda CX-5: moderns viedais atbalsts bremzēšanai pilsētā

Modernais viedais atbalsts bremzēšanai pilsētā, ar ko aprīkotas visas jaunās Mazda CX-5, ir autonoma bremzēšanas sistēma ārkārtas gadījumiem. Šī sistēma palīdz šoferim izvairīties no sadursmes vai vismaz samazina trieciena ātrumu, tādējādi samazinot arī traumu risku. Sistēma izmanto uz priekšu vērstu kameru, kas filmē ceļu automašīnas priekšā un darbojas no 4 līdz 80km/h. Kamera var automātiski apstādināt automašīnu vai samazināt braukšanas ātrumu, ja jaunās Mazda CX-5 priekšā tiek konstatēts sadursmes risks ar citu transportlīdzekli vai gājēju.

Jaunā 2017. gada Mazda CX-5: jauna braukšanas prieka dimensija

Mazda uzskata, ka šoferim un automašīnai jājūtas kā vienam veselam. To sauc par Jinba-Ittai, un jaunās Mazda CX-5 inženiertehniskie uzlabojumi uzstāda jaunus braukšanas standartus. Stabilāks korpuss, uzlabota vadāmība, aizture, bremzes un G-Vectoring Control – inovatīva, uz programmatūru balstīta sistēma, kas kontrolē automašīnas braukšanu, lai nodrošinātu labāku vadāmību, – piedāvā šoferim izbaudīt jaunu braukšanas dimensiju kompakto SUV segmentā.

Līdz šim Mazda pārdevusi vairāk nekā 1,5 miljonu CX-5. Šis modelis pašlaik sastāda 25% no Mazda globālajiem pārdošanas rezultātiem.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 6.septembris 2017 12:58
2 0 Atbildēt

Tas tāpēc, ka testi notiek jauniem auto un slēgtā telpā. Atklātā vidē Mazda sāk rūsēt, tāpēc izturība samazinās.

i 6.septembris 2017 12:53
1 0 Atbildēt

vai tad tas ir gimenes auto, nu varbuut tadu gimenu, kas dzivo laukos. Jacer,kainzenieri ari bus pacentusies un beidzot noversusi korozijas problemas,lai auto kapotu arii vairaak par triis gadiem

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti