Mazda parāda jauno CX-5 un SKYACTIV-G 2,5 l dzinēju

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 13.septembris 2017 6:44

Mazda izrāda visu savu Eiropas modeļu klāstu 67. Starptautiskajā autoizstādē (IAA) Frankfurtē, kas sākās šodien ar pirmo no divām preses dienām.

Japāņu automobiļu ražotāja ievērības cienīgāko eksponātu vidū Frankfurtes gadatirgū (9. hallē, B16 stendā) ir jaunā Mazda CX-5, kas jaunākajā versijā ir pieejama ar SKYACTIV-G 2,5 l dzinēju. Jaudīgo augstas kompresijas benzīna dzinēju uzņēmums tagad piedāvā ar cilindru atslēgšanas sistēmu. Tās pamatā ir vārstu kustības kontrole, kas vieglas noslodzes apstākļos (piemēram, pie konstanta kruīza ātruma) ļauj nemanāmi atslēgt divus no četriem dzinēja cilindriem, samazinot sūknēšanas zudumus un ievērojami uzlabojot degvielas ekonomiju.

Līdz ar CX-5 izstādē ir apskatāms arī populārais kompaktās klases krosovers Mazda CX-3, mazās klases Mazda2, kompaktās klases Mazda3, flagmanis Mazda6 un, protams, “ND” Mazda MX-5, kas ir pieejams kā rodsters ar mīksto jumtu vai kabriolets ar slīpo jumtu.

Visu modeļu izstrādē ir izmantots Mazda godalgotais KODO dizains, kas iemieso spēku, stabilitāti un braukšanas prieku. To visu pamatā ir SKYACTIV tehnoloģija — uzņēmuma spēkā pārvadi, platformas un citas inovācijas, kurās izmantota revolucionāra pieeja veiktspējas, efektivitātes un drošības uzlabošanai.

Mazda unikālu padara tās mērķis radīt katrā automobilī Jinba Ittai — autovadītāja un automobiļa vienotības izjūtu. Jinba Ittai pirmsākumi meklējami 1989. gada pirmās paaudzes MX-5, kopš tā laika ieviešot daudz progresīvu jauninājumu. To vidū ir automobiļu ražotāja uz cilvēku orientētā filozofija, kas nozīmē, ka ikviena automobiļa ikviens aspekts ir izstrādāts tā, lai sniegtu vislabāko iespējamo pieredzi gan autovadītājam, gan pasažieriem. Mazda nebeidzamie centieni panākt uzlabojumus ir ļāvuši radīt vairākas pārdomātas dinamikas sistēmas pašreizējā automobiļu paaudzē, piemēram, smaguma spēka vektorēšanas kontroli, kas uzlabo riteņu saķeri, vadāmību un drošību, i-ACTIV inteliģento visu riteņu piedziņu un i-ACTIVSENSE aktīvās drošības sistēmu klāstu.

IAA plašākai sabiedrībai būs atvērta no 16. līdz 24. septembrim, bet 14. un 15. septembrī norisināsies tirdzniecības dienas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti