Piedzīvojumu meklētājiem - Land Rover prezentē Discovery SVX (+ foto; video) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape Jaguar Land Rover | 13.septembris 2017 11:41

Land Rover iepazīstina ar Discovery SVX – Discovery, kas īpaši piemērots apvidus cienītājiem, kuri meklē aizraujošus piedzīvojumus.

Frankfurtes autoizstādē eksponētais Discovery SVX speciālo modeļu nodaļas (SVO) produktu trijstūrim piešķir iespējas uz visiem segumiem. SVX atrodas līdzās slavenajiem Range Rover Sport SVR un Range Rover SVAutobiography, kas ir attiecīgi izcila snieguma uz ceļiem un augstākā līmeņa izsmalcinātības etaloni.

Kad 2018. gadā sāksies tā ražošana, Discovery SVX būs pirmais Land Rover, ko SVO tehniskajā centrā Apvienotajā Karalistē ar rokām būvējuši prasmīgi amatnieki.

Džons Edvardss [John Edwards], Jaguar Land Rover speciālo modeļu nodaļas izpilddirektors, stāsta:
"SVO dizaineri ir būtiska Land Rover komandas sastāvdaļa, kas sadarbojas ar mūsu inženieriem, ļaujot vaļu savām alkām pēc piedzīvojumiem un radot vēl vienu patiesi pievilcīgu un daudzpusīgu Land Rover saimes automobili."
Discovery SVX iemieso dizaina izcilību un inženierijas vienotību, kas ir ikviena Land Rover pamatvērtības, un balstās uz leģendārajām Land Rover spējām uz visiem segumiem ar drosmīgu raksturu, kas nodrošina labāko sniegumu apvidū un izteiksmīgu pievilcību.

Kopš izlaišanas 2016. gadā piektās paaudzes Discovery, kas veidots uz Land Rover spēcīgās, drošās un vieglās alumīnija arhitektūras, ir ieguvis uzslavas kā pasaules labākais pilnizmēra daudzpusīgais ģimenes apvidus auto. Tas kalpo par izcilu bāzi SVO pirmajam SVX automobilim. Jaunais Discovery ir pirmais mūsdienu Land Rover ar SVX emblēmu.

Marks Stentons [Mark Stanton], SVO direktors, stāsta: "SVX produktu līnija sniedz mums fantastisku izdevību piedāvāt labāko Land Rover visu segumu iespējas dinamiskā un izteiksmīgā veidā, radot izturīgu un daudzpusīgu SUV, kas patiks visai ģimenei: bez piepūles, neapturams un savienots neatkarīgi no seguma.

"Discovery SVX ir radīts, lai atalgotu apvidus braukšanas cienītājus ar nākamo visu segumu iespēju līmeni, neierobežojot komfortu un praktiskumu."

Ar turpmāku ievērojamo bezceļu iespēju attīstību SVX paceļ Discovery daudzpusību nākamajā līmenī. Tas tiks ekskluzīvi piedāvāts ar Jaguar Land Rover 5,0 litru V8 benzīna transmisiju ar turbokompresoru, kas uzlabota, lai nodrošinātu jaudu līdz 525 ZS un 625 Nm griezes momentu, kā arī ar balstiekārtas modifikācijām, lai uzlabotu vadītāja pārliecinātību, pārvietojoties pa visprasīgākajiem segumiem.

Jaunums Discovery ir SVX hidrauliskā aktīvā rites kontrole (H-ARC). Tā uzlabo riteņu gaitu un nodrošina uzlabotu virsbūves vadību, pilnveidojot ekstrēmu apvidus saķeri un mazinot virsbūves sasvēršanos, un tādējādi nodrošinot vienmērīgu un pārliecinošu braukšanu pa ceļiem.

Discovery SVX ir uzlabots uzbraukšanas, nobraukšanas un šķērsošanas leņķis, kas iegūts, paaugstinot gan vieglā alumīnija monokoka arhitektūru, gan četru stūru pneimatisko balstiekārtas sistēmu, lietojot garākus amortizatorus un uzlabotus šarnīrus, kā arī izmantojot lielākas 815 mm diametra 275/55 R20 Goodyear Wrangler visu segumu riepas uz kaltiem alumīnija vieglmetāla diskiem.

Riepas ar augstākām sānu malām samazina kontaktspiedienu un uzlabo sniegumu uz mīkstiem segumiem. Kopā ar agresīvāku protektora rakstu tas uzlabo saķeri dubļainos apstākļos.

Discovery SVX ir aprīkots arī ar aktīvo centra un elektronisko aizmugurējā diferenciāļa bloķētāju, kas sadarbojas ar īpaši pielāgotu Terrain Response 2 sistēmu, lai optimizētu saķeri uz visiem segumiem.

Šos aparatūras uzlabojumus papildina unikāla programmatūras kalibrācija astoņpakāpju automātiskajai pārnesumkārbai ar divpakāpju pārnesumiem un Discovery dinamikas sistēmas, ieskaitot kalnu bremzes, elektronisko vilces kontroli (ETC), adaptīvo dinamiku, dinamisko stabilitātes kontroles sistēmu (DSC), All-Terrain Progress Control sistēmu (ATPC) un maināmas attiecības stūres pastiprinātāju (EPAS). Discovery SVX ir arī modeļa pirmais slīpais pārnesumu pārslēgs Drive select rotējošā pārslēga vietā, kas vadītājam sniedz optimālas pārnesumu pārslēgšanas vadības iespēju apvidus manevros.

Lai vizuāli atspoguļotu Discovery SVX raksturīgo izturību un spēju paveikt vairāk, Land Rover dizaineri ir atsaukušies uz ikonisko Discovery apvidus izaicinājumu automobiļu iezīmēm, proti, tādu automobiļu iezīmēm, kas izmantoti Camel Trophy un G4 Challenge pasākumos, lai piešķirtu SVX izteiksmīgu, agresīvu un mērķtiecīgu izskatu gan salonā, gan virsbūvē.

Gerijs Makgoverns [Gerry McGovern], Land Rover dizaina nodaļas direktors, teica: "Dizaina izcilības un inženierijas vienotību kombinācija, kas raksturīga visiem Land Rover, ir visas mūsu darbības pamatā. Discovery SVX nostiprina Land Rover nepārspējamo reputāciju, būvējot automobiļus ar patiesām iespējām uz visiem segumiem, automobiļus, kas paredzēti klientiem, kuri vēlas izbaudīt maksimālu apvidus sniegumu."

SVX ražošanas prototipam Frankfurtes starptautiskajā autoizstādē ir unikāli priekšējie un aizmugurējie buferi ar aizsargplāksnēm un atklātām metāla aizmugurējām cilpām ar Rush Orange apdari, kur katrai cilpai ir vairāk nekā sešu tonnu vilktspēja, dzinēja pārsega pretatspīduma pārklājums un elektriska, aizmugurē uzstādīta integrēta vinčas sistēma.

Discovery SVX izceļas arī ar ekskluzīvo satinēto Tectonic Grey krāsas apdari, unikālu Lunar un Light Oyster krāsu un materiālu salikumu ar Rush Orange akcentiem salonā un "X" logotipa perforāciju uz SVX zīmola sēdekļiem. Pārmaiņas noslēdz unikālas Narvik Black sānu atveres ar V8 emblēmām, Narvik Black Dynamic režģis, Black jumta reliņi un jumta iekārta ar diviem papildu lukturiem labākam apgaismojumam vājas redzamības apstākļos.

 

Foto: Publicitātes attēls

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 13.septembris 2017 21:38
1 1 Atbildēt

Pats galvenais, ka šim apvidus auto ir atbilstošs salons ar baltiem sēdekļiem. Lauciniekiem patiks.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti