420 Zs; vismaz 300 km/h - Super Golf uzsāk testus (+ foto) 15

 

Foto: Ekrānšāviņš no vācu medijiem

iAuto | 20.septembris 2017 13:28

Volkswagen izvedis Nirburgringas trasē kompaktā Golf visjaudīgāko modeli, kas iegūs 420 Zs motoru no Audi RS3 un tirgū nonāks, visticamāk, jau nākamgad.

Informāciju par super Golf izplatījuši vācu mediji, kas publicējuši arī Nirburgringas trasē uzņemtā testu prototipa attēlus. Pazīstamais izdevums „Autobild.de” raksta, ka pagaidām jaudīgākais Golf ir modelis Golf R ar 310 zirgspēkiem, kura valdīšana tronī, šķiet, ir apdraudēta.

Jau 2014.gada Pekinas autoizstādē tika parādīts 400 Z jaudīgs, ar divlitru četrcilindru motoru komplektēts R400 prototips, bet tagad super Golf projekts ieguvis turpinājumu. Ņemot vērā to, ka testu prototips komplektēts ar diviem sapārotiem, apaļas formas izplūdes sistēmas izvadiem, kas ir analogs Audi RS3 sistēmai, eksperti izdarījuši secinājumu, ka visjaudīgākajam Golf iebūvēts RS3 pieccilindru agregāts, kas attīsta 420 Zs. Šāda automašīna, visticamāk, saņems arī pilnpiedziņas sistēmu un septiņu pakāpju DSG pārnesumkārbu, sporta piekari un augstas veiktspējas bremzes. Par jaunā modeļa dizainu vēl pāragri runāt (testiem izmanto pielāgotu Golf R), taču vairumu risinājumu ražotājs varētu aizgūt no Pekinas autoizstādes prototipa R400.

Vācu mediji domā, ka vismaz 300 km/h ātro Golf Volkswagen varētu laist klajā nākamgad – kā nišas produktu un jau uz jaunā – astotās paaudzes Golf bāzes.

Tirgū šāda automašīna varētu maksāt aptuveni 50 000 eiro (Audi RS3 Sportback – 54 600 eiro).

R400 prototips 2014.gads

R400 prototips 2014.gads

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 21.septembris 2017 9:25
7 0 Atbildēt

Tas ir ļoti diskutabli, kas labāks - prestižākas klases auto ar vāju dzinēju vai tomēr mazākas klases auto ar niknu dzinēju.

Un tam nav nekāda sakara ar viena gudrinieka apzīmējumiem augstāk

Tomēr būsim reāli, ar to auto arī pabraukt iespējams (ja jauda uz vienu asi, piemēram)? Tas ir kosmoss. Jo, reizi mūžā esmu testējis )gan ikdienas satiksmē) Ferrari ar 460zs - bija ĻOOOOTI iespaidīga jauda. Kur nu vēl GOLF?

viencexperc 20.septembris 2017 16:47
6 9 Atbildēt

Par 50 000 nopirkt golfu var tikai liels komunists vai autists ( audi fans).

400, vai 420, vai 500 zirgspēki, bet tas ir tik un tā nabagu auto - golfs. Tad jau labāk nopirkt ferarri dīzeli ar 1.2 litru motoru. Vienkārši nevajag rādīties nirburgringā, un neviens tā arī neuzzinās, ka tev dīzelis. Tāpat neviens arī neuzzinās, ka tavs golfs ir ar 420zs.

Bils 20.septembris 2017 21:02
5 1 Atbildēt

Cienītais, nevajag Rīgu pielīdzināt Austrumeiropai.

Latvija atrodas ZIEMEĻEIROPĀ!!!

P.S. Kā gan pa 2 gadiem Rīgā var saskriet 120 000 km? 120km dienā ieskaitot brīvdienas? Priekš takša tā kā auto būtu par mazu...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti