780 Zs un 2,3 miljoni eiro - vācu varenauto ar "Ferrari" motoru (+ foto)

 

Apollo IE Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 30.oktobris 2017 12:17

Nelielā vācu kompānija "Apollo Automobil", kas tagad pieder Honkongas investoru grupai "Ideal Team Venture", izgatavos 10 ekskluzīvus 780 Zs jaudīgus sporta auto, kas maksās 2,3 miljonus eiro katrs.

2018.gadā vācu kompānija "Apollo laidīs klajā savu pirmo modeli, kas tapis pēc piedzīvotā bankrota 2013.gadā. Šoreiz tas būs īpaši ekskluzīvs sporta auto "Apollo IE", kam paredzēta vien 10 eksemplāru tirāža.

"Apollo IE", kas vizuāli visai būtiski atšķiras no vācu kompānijas agrākajiem darbiem, izgatavots par pamatu ņemot oglekļa šķiedras monokoku, kam piestiprināts apakšrāmis un oglekļa šķiedras virsbūves paneļi, ko "Apollo" pasūtījis itāļu kompānijai "Manifattura Automobili Torino". Motortelpā iebūvēts "Ferrari" 6,3 litru 12 cilindru atmosfēriskais motors ar 780 Zs (780 Nm) jaudu, kas tikai 1250 kg smagajam varenauto nodrošina paātrinājumu līdz simtam 2,7 sekundēs. Maksimālais ātrums – 355 km/h.

"Apollo IE" aprīkots ar augšup atveramām "Gullwing" (kaijas spārns) durvīm, četriem pneimatiskajiem domkratiem, kas paātrina riepu maiņu tehniskajos boksos, regulējamu piekari, kas maina klīrensu 60-110 mm diapazonā, aktīvajiem aerodinamikas elementiem, "Brembo" oglekļa šķiedras-keramiskajām bremzēm un ātri noņemamu stūri, kas atvieglo izkāpšanu no kabīnes. Automašīnas vilkmes kontroles sistēmai ir 12 pakāpes, bet ABS sistēmai – 8, kas pilotam ļaus izvēlēties katras trases segumam un laika apstākļiem atbilstošus iestatījumus.  "Apollo IE" paredzēts vienīgi sacīkšu trasēm un maksās 2,3 miljonus eiro.

Nākamgad tiek solīta arī koplietošanas ceļiem sertificēta modifikācija "Apollo Arrow" ar līdzīgu veiktspēju un, diemžēl, arī cenu.

Apollo IE

Apollo IE

Apollo līdz 2013.gadam

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti