"Škoda KAROQ" saņem piecu zvaigžņu novērtējumu Euro NCAP testā (+ video)

 

Foto: Publicitātes attēls

Škoda Auto | 10.novembris 2017 8:00

Neatkarīgā Eiropas jaunu automašīnu vērtēšanas programma (Euro NCAP) novērtē ŠKODA KAROQ. Kompaktais krosovers ir Čehijas auto ražotāja jaunākais modelis, kas saņem piecu zvaigžņu novērtējumu, padarot KAROQ par vienu no drošākajiem šobrīd pieejamajiem kompaktajiem krosoveriem.

“Esam priecīgi, ka ŠKODA KAROQ ir pārsteidzoši veiksmīgi izturējis Euro NCAP pārbaudījumus,” stāsta par tehnisko izstrādi atbildīgais ŠKODA valdes loceklis Kristians Štrube. “Mēs nepārtraukti strādājam pie pasīvās un aktīvās drošības risinājumu optimizācijas mūsu modeļos un izstrādājam pasažieru un gājēju drošības, kā arī asistentu sistēmas. Neskaitāmas vadītāja asistentu sistēmas, ar kurām aprīkots KAROQ, parasti pieejamas tikai augstākas klases automašīnās,” piebilst Štrube. Euro NCAP piešķīra izcilu, 93% rezultātu par pasažieru un pieaugušo pasažieru drošību. Turklāt Euro NCAP pasvītroja aizmugurējo pasažieru kakla apvidus mugurkaula aizsardzību sadursmē no aizmugures. Kompaktā krosovera ārkārtas bremzēšanas sistēma uzticami darbojas pie zema pilsētas ātruma un novērš gandrīz visas sadursmes. Euro NCAP arī piešķīra maksimālo vērtējumu par gājēju kāju drošību. Kompaktais krosovers pasargā arī gājēju galvas sadursmes gadījumā. Līdzīgi kā ŠKODA KODIAQ, ŠKODA KAROQ ir zīmola otrā automašīna, kas saņēmusi piecu zvaigžņu novērtējumu 2017.gadā. Šobrīd ŠKODA ir viens no nedaudzajiem auto ražotājiem, kas visā modeļu klāstā ir saņēmis piecu zvaigžņu no vērtējumu Euro NCAP testā.

KAROQ pasīvā drošība panākta, pateicoties augstai vērpes izturībai, lielas deformācijas zonām ārkārtīgi drošajā salonā un augstas izturības un ļoti augstas izturības tērauda izmantošanai konstrukcijā, piemēram sānu balstos. Turklāt kompaktais krosovers aprīkots ar septiņiem gaisa drošības spilveniem: vadītāja un pasažieru, sānu gaisa drošības spilveni, galvas un ceļu zonas gaisa drošības spilveni. Bērnu sēdekļus iespējams nofiksēt, izmantojot augšējā stiprinājuma vai Isofix sistēmu, kas pieejama arī priekšējā pasažiera sēdeklī. Sadursmes gadījumā no aizmugures, īpaša dizaina galvas balsti (WOKS = Whiplash Optimized Headrests – atsitiena optimizācijas galvas balsti) samazina atsitiena risku vadītājam priekšējam pasažierim. Pašiniciatīvas pasažieru drošības sistēma sadursmes gadījumā savelk arī priekšējās drošības jostas un aizver visus atvērtos logus, ieskaitos jumta lūku. Daudzās valstīs sistēma ir iekļauta standartaprīkojumā.

ŠKODA KAROQ ir aprīkots ar vairākām kamerām, kā arī radaru un uz sensoriem balstītām vadītāja asistentu sistēmām. Priekšējais asistents, kas sevī ietver avārijas bremzēšanu ar gājēju noteikšanu, palīdz novērst avārijas ar kājāmgājējiem. Manevrēšanas asistents un izbraukšanas asistents palīdz vadītājam ierobežotas redzamības apstākļos un brīdina par slēptiem draudiem.

Citu ŠKODA KAROQ borta drošības risinājumu vidū ir arī adaptīvais distances asistents, joslas noturēšana, uz kameru balstīta ceļa zīmju atpazīšana, ārkārtas zvana funkcija, sastrēdumu asistents un vadītāja noguruma noteikšana.

Euro NCAP ir Eiropas transporta ministriju, automašīnu klubu un apdrošināšanas sabiedrību asociācija ar galveno mītni Beļģijā. Organizācija veic sadursmju testus ar šobrīd tirgū pieejamām automašīnām un novērtē automašīnu drošību, balstoties uz pieejamajām drošības sistēmām. Euro NCAP tika dibināta 1997. Pēdējo gadu laikā sadursmju testu procedūras ir nepārtraukti tikušas padarītas stingrākas, un šobrīd tās ietver vairākus sadursmju scenārijus. Sākotnēji tika novērtēti tikai sadursmju testu rezultāti, tomēr tagad kopējā novērtējumā ir iekļautas arī aktīvās drošības sistēmas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti