No iX1 līdz iX9 – BMW rezervē elektrisko krosoveru nosaukumus 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 16.novembris 2017 15:06

Vācijas autobūves kompānija BMW rezervējusi jaunus modeļu nosaukumus iX1, iX2, iX3, iX4, iX5, iX6, iX7, iX8 un iX9, kas paredzēti bavāriešu elektriskās piedziņas krosoveru saimei.

Aizrobežu auto jaunumiem veltītie interneta resursi pieļauj, ka elektriskie krosoveri tiks radīti uz jau zināmo X krosoveru bāzes un pirmais šī segmenta pārstāvis iX3 ieradīsies jau 2019.gadā. Esošo platformu izmantošana ļaus ievērojami samazināt izmaksas un ietaupīt resursus, lai gan citi autoražotāji, piemēram, Audi, Mercedes un Jaguar, saviem elektriskās piedziņas modeļiem izmanto unikālas tehniskās platformas un detaļas.

Šobrīd bavāriešu piedāvājumā ir elektriskās piedziņas vairāk pilsētas satiksmei piemērotais i3 un hibrīda sporta kupeja i8, savukārt 2020.gadā šai videi draudzīgo modeļu saimei pievienosies elektriskās piedziņas sedans ar indeksu i5.

i3 pieejams standarta versijā un “sporta” variantā. Pirmajā gadījumā i3 komplektēts ar 170 Zs jaudīgu elektromotoru, bet gaitas rezerve sasniedz aptuveni 200 km (pēc NEFZ cikla: 280-300 km; WTLP: 235-255 km).  

Savukārt i8 aprīkots ar hibrīdiekārtu, kas apvieno 1,5 litru benzīna turbo motoru un 131 Zs elektromotoru, nodrošinot sistēmas kopējo jaudu 362 Zs. 100 km/h kupeja sasniedz 4,4 sekundēs, maksimālais ātrums – 250 km/h.

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 16.novembris 2017 18:34
2 0 Atbildēt

Ja kāds no citas planētas un nezin, tad skaidroju:

Būs kā vienmēr - visi vienādi. Cipa i8, tikai krosoveri. Sākot no vienvietīgā, 1.2 vietīgā, beidzot ar bmw stila pilna izmēra - četrvietīga.

Bils 16.novembris 2017 16:24
1 0 Atbildēt

un kur tad experta mīļotais X0.5?

viencexperc 16.novembris 2017 18:48
1 0 Atbildēt

Un ja tie būs ar to bezjēdzīgo ģeneratoru kā tagadējā i sērija, tad iesaku atlikt to ražošanu, lai nesčakarētu imidžu, labāk pagaidīt pāris gadus un pamācīties no ķīniešiem, amerikāņiem vai frančiem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti