Jaunās paaudzes Jeep Wrangler ar vēl labākām bezceļu īpašībām (+ foto) 13

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 29.novembris 2017 16:52

Pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē Jeep prezentējis jaunās paaudzes Wrangler, kas varēs lepoties ar vēl labākām bezceļu pārvarēšanas tehnoloģijām.

Jaunais modelis saglabājis klasisko dizainu, taču kļuvis modernāks un vēl labāk piemērots bezceļu izaicinājumiem. Automobilis aprīkots ar pilnpiedziņas sistēmu un divpakāpju sadales kārbu, kas rūpējas par optimālu griezes momenta sadali katram ritenim ikvienā situācijā. Komplektu papildina priekšējās un aizmugures riteņu ass elektroniskais diferenciāļa bloķētājs, kā arī pilnībā atslēdzama elektriskā braukšanas stabilitātes sistēma. Citu elektronisko palīgu sarakstā aklās zonas sensors ar aizmugurējo sānu zonu uzraudzības funkciju, atpakaļskata kamera u.c. mūsdienīgos automobiļos ierastas sistēmas.

 Wrangler pamatā joprojām ir izturīgs rāmis, bet motora pārsegs, durvis un priekšējā vējstikla ietvars izgatavoti no alumīnija. Jau nosauktās detaļas kopā ar bagāžnieka vāku, kas izgatavots no magnija un alumīnija sakausējuma, ļāvušas samazināt jaunā modeļa masu par 91 kg.

Veiktas arī citas izmaiņas, piemēram, vējstiklu, kas tagad novietots slīpāk, lai samazinātu aerodinamisko pretestību, var nolaist, atskrūvējot vien četras skrūves (agrāk 28), bet motora pārsega vibrēšanu novērsīs speciāli fiksatori.

Pārmaiņu vējš strāvo arī Jeep Wrangler salonā, kurā tagad ir digitālais mērinstrumentu panelis, skārienjutīgs multimediju sistēmas ekrāns ar 7 collu (par papildmaksu arī 8,4) izmēru, jauna multifunkciju stūre, kurai ir augstuma un attāluma regulēšana. Jaunākās paaudzes UConnect multimediju sistēma savietojama ar Apple CarPlay un Android Auto, bet par papildmaksu var pasūtīt apsildāmu stūri un (vai) sēdekļus, divu zonu klimatkontroli utt.

Atkarībā no versijas sēdekļi būs pārvilkti ar audumu vai ādu, bet motora iedarbināšana notiek ar starta pogu.

Eiropas tirgum Jeep Wrangler tiks komplektēts ar jaunu divlitru četrcilindru turbo motoru, kas attīsta 270 Zs un strādā kombinācijā ar 8 pakāpju automātisko pārnesumkārbu, savukārt jau zināmais 3,6 litru V6 motors, kas pieejams vienīgi Ziemeļamerikā, nedaudz modernizēts un tagad attīsta 285 ZS. Interesanti, ka ASV Wrangler pirmoreiz būs pieejams arī dīzeļversijā, kas tiks laista klajā 2019.gadā.

Tāpat pirmoreiz Wrangler būs pieejams arī hibrīda modifikācijā. Zināms, ka 272 Zs (400 Nm) jaudīgā iekārta apvienos divlitru četrcilindru turbo motoru, 48 voltu akumulatoru un ģeneratoru ar siksnas piedziņu.

Klientiem tiks piedāvātas trīs aprīkojuma komplektācijas: "Sport", "Sahara" un "Rubicon", modeļi ar divām vai četrām durvīm, īsāku vai garāku riteņu bāzi, Softtop, Hardtop un Dual-Top versijas.  

Jāatzīmē, ka Rubicon modifikācijai pieejamas bezceļu riepas ar 33 collu diametru – vislielākās riepas, kādas jebkad uzstādītas no rūpnīcas sērijveida vieglajam automobilim.

Jaunā Jeep Wrangler cena vēl nav zināma, tādēļ atgādināsim, ka pašreizējās paaudzes modelis maksā, sākot no 36 900 eiro.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
DALJNOBOJS 29.novembris 2017 18:01
8 1 Atbildēt

Manuprāt viens no labakaiem bezceļniekiem.

Labrāt nopirktu iepriekšējās paudzes 3 durvinieku cena ap 10000 eiro

ezis71 29.novembris 2017 20:16
4 0 Atbildēt

Vinču un citus pribambasus jau liek pats īpšnieks kad auto ir iegādats.

P.s.Totāls ēzelis.

Bils 29.novembris 2017 18:01
2 0 Atbildēt

Pirms ~3 gadiem skatījos jaunās paaudzes (patreizējās) Rubicon.

Labi ka neieķēru, šis ir galvas tiesu labāks. Tik man nav skaidrs kā automātisko 8 robu kārbu var saslēgt kopā ar divpakāpju sadales kārbu. Bet gan jau var.

Īsts bezceļu karalis!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti