Elektriskais trīsriteņu auto par 10 000 dolāru (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 1.decembris 2017 11:13

Kalifornijas jaunuzņēmums "Sondors" prezentējis trīsriteņu elektroauto prototipu "Model Sondors". Sērijveida versija maksāšot vien 10 000 dolāru (8200 eiro).

Pašlaik Losandželosas motoršovā (no 1.12) skatāmais "Model Sondors" konstruēts trim braucējiem un to varēs komplektēt ar dažādas kapacitātes akumulatoriem, kas ļaus ar vienu uzlādi veikt 120, 240 vai 320 km. Zināms, ka enerģijas krājumus varēs atjaunot no parastā mājas elektrotīkla, bet 100 km/h elektriskās piedziņas spēkrats sasniegs piecās sekundēs. Jāpiemin funkcija, kas viedtālruni vai planšetdatoru ļaus pārvērst par automobiļa mērinstrumentu paneli.

"Model Sondors" izstrādāts “no nulles” tikai septiņu mēnešu laikā pēc tam, kad kompānijai bija izdevies savākt vienu miljonu dolāru projekta uzsākšanai. Lai uzsāktu sērijveida ražošanu gan nāksies sameklēt papildu līdzekļus vismaz 20 miljonu dolāru apmērā.

2015.gadā "Sondors" savāca sešus miljonus dolāru, ko ieguldīja elektriskā velosipēda projektā. Šobrīd kompānija piedāvā sešus modeļus, no kuriem cenu ziņā pieejamākais maksā 499 dolārus.

 

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
dodge 1.decembris 2017 14:17
5 1 Atbildēt

Šitas vienalga labāks:

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 8

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti