Ar 5G internetu un interaktīvu paneli - Kia prezentējis elektrisku krosoveru (+ FOTO) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 9.janvāris 2018 11:20

Dienvidkorejas autoražotājs Kia uz CES 2018 izstādi Lasvegasā (ASV) atvedis elektriskās piedziņas krosovera Niro EV prototipu, kas jau šī gada beigās būs gatavs doties pie pircējiem kā sērijveida modelis.

Niro EV spēka iekārta aizgūta no Hyundai Ioniq Electric. Elektromotors attīsta 201 Zs jaudu, bet 64 kilovatstundu akumulatora strāvas krājumu pietiek, lai veiktu līdz pat 383 km.  

Automobilis komplektēts ar interaktīvo paneli, kas aizvieto tradicionālo radiatora režģi un ir korejiešu ražotāja izstrādātās aktīvās gājēju atpazīšanas sistēmas (Active Pedestrian Warning System) sastāvdaļa. Sistēma atpazīst gājējus un velosipēdistus un tiem tuvojoties, uz interaktīvā paneļa parādās brīdinājums.

Niro EV aprīkojumā būs arī jaunās paaudzes audio sistēma ar 8 skaļruņiem, turklāt šis modelis būs pirmais, kam pieejami visi labumi, ko nodrošina 5G internets.

Kia pārstāvji atzīst, ka sērijveida modelis nedaudz atšķirsies no Lasvegasā redzamā prototipa, taču konkrētas detaļas nemin.

Ražotājs norādījis, ka KIA Niro EV iekļausies kompānijas stratēģijā, kas līdz 2025.gadam paredz laist klajā 16 elektrificētus modeļus, ar to domājot parastos un pie strāvas pieslēdzamos hibrīdus, elektromobiļus un mašīnas ar degvielas šūnu elementiem.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 9.janvāris 2018 11:30
4 0 Atbildēt

No priekšpuses krupis kas krupis

reku 9.janvāris 2018 20:46
1 0 Atbildēt

Krupis ne krupis,bet tā ir nākotne.Šis krupis ir viens pirmajjem vēstnešiem.Rezultāts 380km ir patikams.

Kvazimodo 10.janvāris 2018 7:48
1 0 Atbildēt

Ja pircējs spēja pieņemt ko tik briesmīgu kā Nissan Juke, tad arī šitas aizies uz urrā

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti