Nojaukšanai nolemtā garāžā atrod retro spēkratus vairāku miljonu vērtībā 13

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 28.janvāris 2018 14:49

Nojaukšanai nolemtā garāžā atrasti vairāki klasiskie automobiļi, no kuriem vismaz divi tagad varētu maksāt vairāk par vienu miljonu dolāru.

Spēkrati atrasti ASV ar dārza piederumiem piekrautā garāžā, kur tie neskarti nostāvējuši gandrīz 30 gadus, līdz brīdim, kad būves īpašnieks saņēmis paziņojumu par celtnes nojaukšanu.

Vērtīgākais atradums ir 60.gadu "Ferrari 275 GTB" un "Shelby Cobra 427". Pirmais no tiem ir "Grand Tourer" otrās paaudzes modelis, kas atšķiras ar pagarinātu priekšdaļu labākai noturībai uz ceļa lielos ātrumus. Motortelpā atrodas 3,3 litru V12 dzinējs, kas attīsta 290 zs jaudu un 294 Nm griezes momentu. Spēka agregāts strādā pārī ar piecu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu, nodrošinot 60.gadu "Ferrari" paātrinājumu līdz pat 260 km/h. Automašīnas nobraukums ir 21 000 km, bet cena var pārsniegt 1 miljonu dolāru. 2016.gadā "Sotheby’s" izsolē "Ferrari 275 GTB" ar "Scaglietti" virsbūvi tika pārdots par 1,7 miljoniem dolāru.

"Shelby Cobra" aprīkots ar 7,0 litru Ford V8 motoru, kas attīsta 431 Zs. Līdz simtam rodsters paātrinās 4,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 262 km/h (versijā "Competition" 298 km/h). Šādas automašīnas cena var pārsniegt 2 miljonus dolāru.

Kopā ar jau pieminētajiem spēkratiem garāžā tika atrasts arī 80.gadu "BMW" 325ix, 1976.gada "Triumph TR-6" un 1978.gada "Morgan Plus 8". 

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nortel 28.janvāris 2018 14:59
47 0 Atbildēt

Siekala notecēja ieraugot to Cobra. Diemžēl pie mums nav ne mazāko cerību to piereģistrēt. Man pat savu repliku nācās reģistrēt EST neskatoties uz to, ka tai ir Vācijā izsniegts ES sertifikāts. Mūsu CSDD dzīvo kautkādā savā pasaulē, aizvēsturiskā. Kad aizbrauc uz Motormuzeju pusdienās, tad arī pie galdiem tur pārsvarā sēž muzeja eksponāti ar sirmāma galvām un bārdām.

viencexperc 28.janvāris 2018 15:02
36 1 Atbildēt

Bet pašu galveno tā arī nepierakstījāt -

Kas ar tiem dārza piederumiem? Vai tos pārdos, vai izmetīs?

BMW 28.janvāris 2018 15:50
26 24 Atbildēt

Nav ko jūsmot par ferarri, to itāliešu mēslu. Reiz es viņu ieraudzīju braucam. Uzreiz darīju viltīgi. Apstājos un izkāpu no auto, lai viņš nedomā ar mani skrieties. Tad, ferarri aizbrauca uz ielas galu, un apgriezās, izrādās, ka apmaldījās. Cilvēki viņu fotografē, jūsmo. Stulbeņi. Es saku, - "skataties manu bmw 318", bet neviens pat neskatās tā itāļu mēsla dēļ.

Tad, ferarri noparkojās, es pabraucu garām lielā ātrumā, lai visi redz, kā es viņu izkodu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti