"Ferrari" peļņa pērn pieaugusi par 34% 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 2.februāris 2018 10:18

Itālijas luksusa klases automašīnu ražotājs "Ferrari" pērn strādājis ar 537 miljonu eiro tīro peļņu, kas ir par 34% vairāk nekā 2016.gadā, teikts ceturtdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas kāpumu veicinājis tirdzniecības apjoma pieaugums.

"Ferrari" piegādāto automobiļu skaits pagājušajā gadā palielinājies par 5% - līdz 8398 vienībām.

Tikmēr uzņēmuma pārdošanas apjoma pieaudzis par 10% un sasniedzis 3,4 miljardus eiro.

"Ferrari" prognozē, ka šogad kopumā tas piegādās 9000 automobiļu.

Kā ziņots, "Ferrari" 2016.gadā 4.janvārī debitēja Milānas akciju biržā, Itālijas un ASV autobūves grupai "Fiat Chrysler Automobiles" īstenojot struktūrvienības atdalīšanu atsevišķā uzņēmumā.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 2.februāris 2018 10:55
10 0 Atbildēt

Kad notika Gumballas 3000 rallijs Rīgā, es arī todien izbraucu ar savu BMW 318. Nomazgāju, no Serjogas aizņēmos burtiņu "M", ko pieliku aizmugurē ( Serjoga to nopirka aliekspresā, bet tā, kā viņam BMW bija salūzis, es no viņa aizņēmos), vēl uzliku sportisko stūri, izpūtēju ( aizņēmos no Slavika, kamēr viņš gulēja). Miša man vēl ieteica no kāda dalībnieka auto nokasīt dažas uzlīmes. Tā, kā man ir BMW, kaut ko nokasīt no citiem auto man ir pierasta lieta, tāpēc - sacīts - darīts. Uzģērbu vēl pašu labāko sporta kostīmu un tad es tāds kruts noparkojos blakus gumballas rallija dalībniekiem. Es uzreiz sapratu, ka braukt ndrīkst, jo visi mani izkodīs, tāpēc noliku auto, uzliku kāju uz riteņa un stāvu.

Tad redzu - cilvēki skrien uz manu pusi ar vārdiem - "O, jē! Kāds auto! Davaj nofočēsimies!" Es lepns eju viņiem klāt, bet šie, maitas mani atgrūž nost - " paej malā, gopņik! Kurš te blakus krutam ferarri la ferarri nolika kaut kādu sūda behu?"

Kopš tās dienas man riebjas ferarri.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti