Peru šoferis sabojā tūkstoš gadu senās Naskas līnijas 9

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 2.februāris 2018 14:08

Peruānis Žainers Hesus Flores Vigo nejauši sabojājis slavenos Naskas tuksneša ģeoglifus (Nazca Lines), kas iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Kravas auto šoferis ignorējis aizliedzošās zīmes un iebraucis teritorijā, kur nedrīkst atrasties transports.

Sākumā 40 gadus veco Vigo arestēja, taču vēlāk atlaida. Tiesa uzskatīja, ka vadītāja rīcībā nav saskatāma apzināti kaitnieciska darbība. Diemžēl, trīs figūras nu ir bojātas un automašīnas sliedes tuksneša virsmā atstātas 50 un 100 metru garumā. Šoferis paskaidrojis, ka norādes nav pamanījis un nav sapratis, ka šķērso figūras (no zemes tās tikpat kā nav redzamas). 

Pēc notikušā Peru Kultūras ministrija apsolījusi pastiprināt drošības pasākumus.

Naskas līnijas un ģeoglifi ir joprojām neatminēta mīkla. Tiek uzskatīts, ka to vecums ir vairāk nekā 2000 gadu.  Pasaule par tiem uzzināja 30.gadu beigās, kad teritorijai pāri sāka lidot militārās un civilās lidmašīnas.

Šodien zināmi 30 zīmējumi, 13 tūkstoši līniju un 700 ģeometrisku figūru. Dažas figūras, piemēram, zirneklis, ir dažu desmitu metru lielumā, citas sasniedz pat 370 m, bet dažas no līnijām stiepjas pat 8 km garumā. 

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 2.februāris 2018 14:36
12 1 Atbildēt

Šito gan vajadzētu noslānīt kā tādu Pļurktu!!!

viencexperc 2.februāris 2018 19:12
6 0 Atbildēt

Lūk video.

edition.cnn.com/2018/02/01/am...ver/index.html

p.s.

Hesus tas ir tas pats kas Jēzus. Laikam tāpēc atbrīvoja, jo Peru dzīvo kristieši, bet kā var iesēdināt pašu Jēzu?

viencexperc 2.februāris 2018 19:14
1 0 Atbildēt

brīnums, ka nepateici - amerikāņu.

Bet pat ja notika kā raksti, tad tie spāņi bija labi motivatori, ka vietējie savilka tik precīzi. Tad mums tādus spāņus vajag lai motivētu būvēt ceļus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti