Maltā uziet pamestu autosalonu ar jauniem "Subaru" (+ FOTO) 17

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 10.februāris 2018 10:50

Viens no interneta blogeriem izvietojis tīmeklī attēlus, kurā redzams pamests autosalons Maltas salā ar 80.gadu izlaiduma "Subaru" markas automobiļiem.

Attēlos, kas uzņemti caur skatloga stiklu patiešām redzami apputējuši 80.-90.gadu japāņu automobiļi, to skaitā "Impreza", "Justy" un no ražošanas noņemta pilnpiedziņas "XT" kupeja. Lai gan eiro valūta te spēkā 10 gadus, cenas joprojām norādītas Maltas lirās.

Blogeris uzzinājis, ka agrāk tas bijis vienīgais dīleru centrs salā, taču, uzrodoties konkurentiem, tas pazaudējis lielāko daļu klientu un darbu pārtraucis. Vietējie iedzīvotāji apliecinājuši, ka pirms vairākiem gadiem īpašnieks periodiski te ieradies, taču tagad tas notiekot ļoti reti.

Interesantākais no šiem “laika kapsulas” automobiļiem varētu būt "Subaru XT", ko ražoja līdz 1991.gadam. Tas bija pirmais markas modelis, kura dzinēja tilpums pārsniedz divus litrus. Šī iemesla dēļ Japānā to pielīdzināja luksusa automobiļu kategorijai, ko apliek ar paaugstinātu nodokli. Eiropas tirgum to komplektēja ar 136 Zs jaudīgu opozītmotoru, kas strādāja pārī ar mehānisko vai automātisko pārnesumkārbu. Kupeja bija komplektēta ar augstumā un dziļumā regulējama stūri, pneimatiski regulējamu balstiekārtu, dzinēja un transmisijas elektronisko vadību, lukturu mazgātājiem un sistēmu, kas palīdz uzsākt kustību slīpumā.

 

 

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kas ir tas ir 10.februāris 2018 11:41
40 2 Atbildēt

Latvijā tur nebūtu palicis pat plakāts pie sienas...,

viencexperc 10.februāris 2018 13:56
21 0 Atbildēt

Spriežot pēc, tā ka salons ir tīrs ( nav putekļu), pat puķes podiņos nav izkaltušas, un tekstā minētās informācijas, ka "īpašnieks apmeklē", par pamestu šo salonu nevar nosaukt.

Pat fotogrāfijas ir taisītas aiz stikla. Kaut kāds žurnaļuga atklāja viņaprāt pamestu.

Es domāju, ka īpašnieks speciāli tur un gaida, kad viņus varēs pārdot kolekcionāriem. Loģiski, ka tagad tiem cena ir zema, bet pēc gadiem 30...

10.februāris 2018 11:44
18 1 Atbildēt

Tur tiešām nav pierasts izsist stiklus un izvazāt mantu, tādēļ tāda ēka "nemanīta" var nostāvēt daudzus gadus vai pat gadu desmitus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti