"De Tomaso Pantera" atdzims uz "Lamborghini Huracan" bāzes (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 19.februāris 2018 6:22

Pateicoties itāļu kompānijas "Ares Design" centieniem, leģendārais 70.gadu sporta auto "De Tomaso Pantera" varēs svinēt savu atgriešanos jau 2018.gada vasarā.

"Ares Design" ir Modenā bāzēta kompānija, kas nodarbojas ar virsbūvju izgatavošanu. Tagad tā nolēmusi atgriezt dzīvē Itālijas autobūves leģendu – 70.gadu sporta auto "Pantera", kas bija viens no Alehandro De Tomazo (1928.-2003.g.) – "De Tomaso" markas dibinātāja un īpašnieka projektiem.

70.gadu "Pantera" bija aizmugures riteņu piedziņas sporta auto ar "Ford" V8 motoru, bet mūsdienu versijai tiks izmantota "Lamborghini Huracan" tehniskā bāze. Atgādināsim, ka pilnpiedziņas "Huracan" komplektēts ar 5,2 litru V10 650 Zs motoru, kas ļauj sasniegt maksimālo ātrumu 322 km/h, pirmā simta robežu pārkāpjot pēc 3,2 sekundēm.

Zināms, ka jaunās "Pantera" virsbūve tiks izgatavota no oglekļa šķiedras lamināta, kas kopējo konstrukcijas masu ļaus samazināt par 100 kg. Automobiļa dizains līdzināsies vēsturiskajam modelim un izcelsies ar prāva izmēra priekšējo spoileri, platiem sliekšņiem un masīvām riteņu arkām.

"Pantera" būs 10 cm garāka par savu donoru ("Huracan"), iegūs paceļamus priekšējos lukturus un drošības karkasu.

"Ares Design" neatklāj jaunās "Pantera" cenu, taču apstiprina, ka pasūtījumu pieņemšana (par priekšapmaksu) jau uzsākta, bet piegādes klientiem sāksies 2018.gada vasarā. 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 19.februāris 2018 19:56
1 2 Atbildēt

Virsbūve laba, krāsas gan labāk citas: sarkanu, zaļu, dzeltenu

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti