200 km/h pa pazemi – Īlons Masks parāda apakšzemes autobusa konceptu 5

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com/elonmusk

iAuto | 12.marts 2018 14:15

Īlons Masks, uzņēmējs, kura vārds auto jaunumu lasītājiem parasti saistās ar elektrisko spēkratu kompāniju Tesla Motors, parādījis apakšzemes autobusa konceptu, kas varēs pārvietoties pa tuneļu sistēmu ar ātrumu līdz 200 km/h.

Biznesmenis informē, ka pazemes transportlīdzeklis pārvietosies pa tuneļu sistēmu, ko sagatavos kompānija The Boring Company. Tuneļus izmantos automobiļu un pasažieru pārvadāšanai, turklāt uzsvaru liekot uz gājējiem un velosipēdistiem nevis uz automašīnām.

Savā Twitter kontā Masks uzsver, ka tuneļus izmantos arī mašīnas, taču tikai pēc tam, kad būs apmierinātas sabiedriskā transporta prasības. Tas ir jautājums par taisnīgumu. Ja kāds nevar atļauties auto, tad viņam jābrauc pirmajam.

Paredzams, ka apakšzemes transporta sistēma sastāvēs no daudzām nelielām stacijām un tuneļiem pa kuriem ar ātrumu 200 km/h kursēs elektriskas platformas.

Pirmās detaļas par šo projektu Īlons Masks atklāja pērnā gada maijā. Toreiz viņš pastāstīja, ka līdz tuneļiem pasažierus un cilvēkus nogādās speciāli lifti, bet galapunktus savienos īpašas konstrukcijas sliežu sistēma. Šī tuneļu sistēma, savukārt, savienotos ar virsskaņas ātruma transportsistēmu Hyperloop, kas sasaistītu lielākās pilsētas.  

Tuneļu rakšanai Īlons Masks nodibināja kompāniju The Boring Company, kas pie sava pirmā pasūtījuma Losandželosā strādā kopš 2017.gada maija. 

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 12.marts 2018 17:14
4 0 Atbildēt

Man šķiet ka šim jau krīt ciet..., bet gan jau pēc gadiem 5-ciem es domāšu savādāk.

viencexperc 12.marts 2018 17:27
1 0 Atbildēt

kaut kā pieticīgi. Tikai 200.

Cik zinu, ka jau ir uzlikts rekords - 240 jūdzes stundā ( vairāk kā 350 km/h). Bet tadi ātrumi laikam tikai kravai.

viencexperc 12.marts 2018 19:58
1 0 Atbildēt

Projekts hyperloop ( ko vada minētais booring company) tiks būvēts Tuvajos austrumos. Tas savienos - AAE, Kuveitu, Saūda Arābiju un Omānu. ( Vienošanās jau parakstīta). Piemēram - no Abu Dabi līdz Dubaijai ( attālums - 140 km) varēs nokļūt 12 minūtēs.

Pagaidām tas ir tikai projekts, bet zinot, kā arābi mētājas ar naudu, kā dubaijā viss tiek būvēts...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti