Ziņas par iespējamu apvienošanos ar "Nissan" izraisa būtisku "Renault" akcijas vērtības kāpumu 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 31.marts 2018 11:36

Francijas autobūves kompānijas "Renault" akcijas vērtība ceturtdien sasniegusi pēdējos desmit gados augstāko līmeni saistībā ar ziņām, ka tā ved sarunas ar alianses partneri "Nissan" par iespējamu apvienošanos.

"Renault" akcijas cena dienas vidus tirdzniecības sesijā pieauga par 4,2% un sasniedza 97,06 eiro.

Ziņu aģentūra "Bloomberg" vēsta, ka "Renault" ved sarunas ar Japānas autoražotāju par iespējamu apvienošanos, lai izveidotu jaunu uzņēmumu.

Abas kompānijas saistītas jau gandrīz 20 gadus ar "Renault-Nissan" aliansi un Karlosu Gosnu, kurš abos uzņēmumos ieņem vadošus amatus.

"Bloomberg" norāda, ka jauno uzņēmumu vadītu Gosns, kurš šobrīd ir "Renault" vadītājs un "Nissan" padomes priekšsēdētājs.

Taču vienlaikus ziņu aģentūra vēstī, ka Francijas valdībai piederošā "Renault" 15% akciju daļu varētu sagādāt problēmas šai iecerei.

"Renault" šobrīd pieder 43% "Nissan" akciju, bet Japānas uzņēmumam pieder 15% "Renault" akciju.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 31.marts 2018 14:31
3 1 Atbildēt

Kā sauksies tas apvienojums?

Varbūt - resan,renosan vai nissault?

Bet ja jau 15% akciju pieder Francijas valstij, tad visdrīzākais, ka nosaukums būs - Balažsan ( no vārda Baklažāns, kas raksturo vidējā francūža ādas krāsu).

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti