iAuto skats no Ženēvas: jaunais Kia Ceed ar bagātāko tehnisko arsenālu segmentā (+ FOTO) 3

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 2.aprīlis 2018 12:27

Dienvidkorejas autoražotājs Kia prezentējis jaunās paaudzes Ceed. Kompaktās klases pārstāvis jeb par korejiešu Golf dēvētais modelis ieguvis jaunu nosaukumu (bez apostrofa), modernāku izskatu un tehnoloģijas.

Ceed nomainījis platformu, taču izmēros tas mainījies maz: garumā pielikti 20 mm, augstumā zaudēti 23 mm, bet riteņu bāze palikusi tāda pati (2650 mm). Par 15 litriem pieaudzis bagāžnieka tilpums (tagad 395 litri)

Motoru piedāvājumā 1,4 litru 100 Zs atmosfēriskais benzīna agregāts, 1,0 litru benzīna turbo agregāts ar 120 Zs un 1,4 litru turbo, kas attīsta 140 Zs. Pēdējais nomaina līdz šim izmantoto 1,6 litru agregātu.  Savukārt dīzeļdzinēju izvēlē 1,6 litru motors ar 115 un 136 Zs.

Foto: iAuto.lv

Visus motorus kombinē ar sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu, bet par piemaksu var izvēlēties septiņu pakāpju divsajūgu robotizēto pārnesumkārbu, kas nebūs pieejama vien abu vājāko benzīna versiju pircējiem.

Ceed ieguvis elektronisko sistēmu, kas ļauj mainīt dzinēja un stūres iekārtas darbību, bet par papildmaksu var pasūtīt „eko” paketi, kurā iekļauti aktīvie radiatora režģa aizvari (aizvērtā stāvoklī palīdz uzlabot aerodinamiku), pazemināta piekare, līdzena mašīnas apakša un Michelin zemas rites pretestības riepas.

Foto: iAuto.lv

Kia jauno Ceed dēvē par tehnoloģijām bagātāko automobili savā segmentā. Tas aprīkots ar septiņiem drošības spilveniem, adaptīvo kruīzkontroli, viedtālruņa bezvadu uzlādes sistēmu, multimediju iekārtu (5 vai 7 collu ekrāns), joslas uzturētāju, tālo gaismu un aklās zonās asistentu, noguruma brīdinājumu, elektronisko parkošanās palīgsistēmu, ārkārtas bremzēšanas sistēmu. Drošību uzlabos arī elektroniskā sistēma, kas palīdzēs saglabāt stabilitāti, bremzējot līkumos.

Dažas automobiļa funkcijas iespējams pārvaldīt ar viedtālruni. Par piemaksu var pasūtīt, piemēram, JBL audio sistēmu, apsildāmu aizmugures sēdekli vai sastrēgumu asistentu, kas nodrošina autonomu braukšanu 0-130 km/h robežās (mašīna pati paātrinās, bremzē, stūrē un ietur distanci līdz priekš braucošajam, ja vien redzamas līnijas uz asfalta)

Foto: iAuto.lv

Jaunais Kia Ceed pārdošanā nonāks vasarā. Pircējiem būs pieejamas liftbeka, piecdurvju hečbeka, universāla un palielinātas pārgājības modifikācijas.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
felix65 2.aprīlis 2018 16:21
1 0 Atbildēt

Redaktora cienmāte?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 33

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti