2018 “Red Dot” balva: Kia dizainam vēl viens trīskāršais apbalvojums

 

Kia Stinger Foto: iAuto.lv

Kia | 10.aprīlis 2018 12:54

Kia saņem trīs apbalvojumus Stinger, Stonic un Picanto modeļiem

Kia atkal ieguvusi "Red Dot" apbalvojumus, nodrošinot trīs prestižās dizaina balvas. Jaunais Stinger fastbeka sedans, Stonic kompaktais krosovers un trešās paaudzes Picanto pilsētas auto guva apbalvojumus to attiecīgajās kategorijās. Starptautiskā dizaina ekspertu žūrija piešķīra Stinger modelim titulu "Labākais no labākajiem", slavējot automašīnu par tās inovatīvo dizainu.

2018. gada trīskāršā uzvara papildina Kia panākumu turpinājumu, jo uzņēmums ir ieguvis jau 21 “Red Dot” balvu, kopš Kia Soul to pirmo reizi ieguva 2009. gadā. Šīs jaunākās balvas tiek saņemtas pēc Kia trīskāršās iF dizaina balvas iegūšanas 2018. gadā.

"Mūsu vispasaules dizaineru komanda var būt neticami lepna par savu jaunāko trīskāršo triumfu. Tas izceļ Kia aizrautību, veidojot kvalitatīvu un atjautīgu dizainu, ko atkal atzinīgi novērtējusi starptautiska dizaina ekspertu grupa," norāda Pīters Šreijers (Peter Schreyer), Kia Motors prezidents un galvenais dizaina nodaļas vadītājs. "Četurto reizi iegūt “Red Dot” apbalvojumu “Labākais no labākajiem” ir patiesi īpašs notikums. Kia Stinger modernā pieeja klasiskajam gran turismo stilam, ir papildu pierādījums Kia augstajiem dizaina standartiem.”

Stinger, kas izstrādāts Kia Eiropas dizaina centrā Frankfurte, Vācijā, apvieno klasisku gran turismo dizainu ar plašu un rūpīgi izveidotu interjeru. Iedvesmojoties no 70. gadu grand tourer, Stinger piedāvā elegantas fastbeka proporcijas un muskuļotu kolas pudeles formu, kas sānos vērsta uz leju, uzsverot aizmugurējo riteņu jaudu.

Tāpat arī Frankfurtē radītajam Stonic, Kia kompaktā krosovera debitantam, ir izveidots pārsteidzošs un izteiksmīgs ārējais dizains, apvienojot to ar paaugstinātām sēdvietam un praktisko SUV formātu. Tas ir visvairāk pielāgojamais Kia, kas jebkad ir izgatavots, piedāvājot pircējiem plašu divu toņu krāsu kombināciju un interjera krāsu izvēli.

Trešās paaudzes Kia Picanto - mazākā no Kia automašīnām - papildina A-segmentu ar jaunu un enerģisku raksturu. Tai ir inovatīvs, atšķirīgs dizains un ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkota kabīne, kas viegli pielāgojama pircēja vēlmēm. Par spīti kompaktajam izmēram, Picanto inteliģenti veidotais salona dizains padara to par vienu no plašākajām automašīnām savā klasē.

“Red Dot” balva: iesniegti vairāk nekā 6300 produkti no 59 valstīm
Kopš Ziemeļreinas-Vestfālenes Dizaina Centra atklāšanas 1955. gadā, “Red Dot” balvas ir kļuvušas par vienu no prestižākajiem dizaina apbalvojumiem pasaulē. Žūrijas panelī apvienoti 40 neatkarīgi dizaineri, dizaina profesori un tirdzniecības žurnālisti no visas pasaules.

“Red Dot” balva tiek pasniegta trijās kategorijās (“Produkta dizains”, “Komunikācijas dizains” un “Dizaina koncepcija”) produktus vērtējot atbilstoši dažādiem kritērijiem, piemēram, inovācijas pakāpe, izskata kvalitāte, funcionālā un ekoloģiskā saderība. 2018. gadā uzņēmumi no 59 valstīm pieteica vairāk nekā 6300 produktus.

Oficiālā “Red Dot” balvu pasniegšana notiks šī gada 9.jūlijā Esenē, Vācijā Alto teātrī, Alvara Alto (Alvar Aalto) veidotajā operas mājā.

 

Kia Stinger

Kia Stonic

Kia Picanto X-Line

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti