Ar ūdeņradi darbināmais Hyundai krosovers maksās 69 000 eiro (+ FOTO) 6

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 16.aprīlis 2018 6:15

Hyundai paziņojis sava 2018.gada Ženēvas autoizstādes jaunuma – krosovera Nexo – cenu. Vācijas tirgū ar ūdeņradi darbināmais spēkrats maksās 69 000 eiro.

Marta sākumā nosvinējis savu pirmizrādi, Hyundai Nexo gatavojas tirdzniecības startam. Zināms, ka dzinējspēku tam nodrošina 163 Zs (395 Nm) elektromotors, kas 100 km/h ļauj sasniegt 9,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 179 km/h. Nexo ir pirmais sērijveida automobilis pasaulē, kas tiek aprīkots ar trim degvielas tvertnēm. Katrā no tām ietilpst 52,2 litri ūdeņraža, kas nodrošina enerģijas krājumus aptuveni 800 kilometriem. Krosovers ir arī pirmais Hyundai modelis, kam izveidoti automātiski “iegrimstoši” durvju rokturi, kas pazūd virsbūvē piecas sekundes pēc motora starta vai pēc tam, kad automobiļa ātrums pārsniedz 3 km/h.

Salonā iebūvēts 12,3 collu navigācijas ekrāns un 7 collu ekrāns svarīgākajiem tehniskajiem datiem. Pirmais no tiem apgādāts ar Split funkciju, kas ļauj atainot dažādu informāciju vadītājam un pasažierim. Braukšanas režīmu un klimatkontroles vadība notiek ar slēdžu palīdzību. Ērtības uzlabo divas USB ligzdas un bezvadu viedtālruņa uzlāde.

Vadītām palīdzēs elektronisko asistentu komplekss, ko apvieno Smart Sense pakete, tostarp pasaulē pirmais  Blind Spot View Monitor (BVM) – ar platlenķa kamerām apgādāta sistēma, kas parāda visu, kas notiek automobiļa abos sānos. Lane Following Assist (LFA) sistēma līdz ātrumam 145 km/h notur automobili joslas vidū un kombinācijā ar Highway Driving Assist (HDA) nodrošina daļēji autonomu braukšanu. Kompleksā ietilpst arī sistēma Front Collision Warning System (FCWS),, kas brīdina par iespējamo sadursmi ar priekšā braucošo transportlīdzekli, ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju, tālo gaismu asistents, noguruma uzraugs, Remote Smart Parking Assist (RSPA), kas nodrošina automātisku automobiļa izbraukšanu vai novietošanu stāvvietā. Sistēma, kas brīdina par šķēršļiem aizmugurē un no sāniem tad, kad Nexo brauc atpakaļgaitā, atrodama papildaprīkojuma sarakstā. 

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Damn 16.aprīlis 2018 11:22
12 3 Atbildēt

durvju rokturi, kas pazūd virsbūvē piecas sekundes pēc motora starta

--------------------

Iedarbini auto, izkāp notīrīt sniegu un atpakaļ vairs netiec

viencexperc 16.aprīlis 2018 10:30
4 3 Atbildēt

Kaut kāds nevajadzīgs projekts.

Kur var to ūdeņradi uzpildīt?

wons 16.aprīlis 2018 11:27
4 0 Atbildēt

Karte te www.netinform.net/H2/H2Stations/H2Stations.aspx

Vispār jau daudzi ražotāji tsk arī Toyota, Honda, Porsche un iespējams citi ar pievērsušies ūdeņradim.

LPG gāzes stacijas ar savulaik ar vajadzēja tai pašā Vācijā ilgi meklēt. Gan jau ar laiku saradīsies. Ja ES subsidē, tad kādēļ ne?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 9

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti