Renault svin 35 gadus ilgu mīlas stāstu ar Kannu kinofestivālu

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 26.aprīlis 2018 11:50

Kā vēsturiskais partneris kopš 1983. gada, Renault jau atkal piedalīsies 71. Kannu kinofestivālā. Pasākumā, kas norisināsies no 2018. gada 8. līdz 19. maijam, žūriju vadīs austrāliete Keita Blanšeta.

Kannu kinofestivāls jau 71. reizi apvienos spēkus ar Renault pasākumā, kas norisināsies no 2018. gada 8. līdz 9. maijam. Festivāla oficiālais autoparks sastāvēs no 300 Renault spēkratiem – 170 Renault Espace un 130 Talisman modeļiem. Pasākumā piedalīsies arī ‘zīmola tēla’ automašīnu parks ar Renault Trafic SpaceClass, Jauno Renault Koleos, un elektriskajām niansēm - Zoé un Twizy modeļiem. Balstoties grafikā, kas aptver divas nedēļas, šoferi vedīs VIP dalībniekus uz filmu seansiem un intervijām no Kruazetes promenādes līdz pat sarkanajam paklājam. Festivāla laikā notiks vairāk kā 20,000 pārbraucieni.

Renault – Kannu kinofestivāla oficiālais partneris kopš 1983. gada
Sākotnēji festivāla apmeklētāji mēroja ceļu līdz Festivāla pils kāpnēm kājām. Kannu kinofestivāls ātri vien ieņēma vadošā starptautiskā kino festivāla pozīciju. Tā rezultātā mobilitāte un transports kļuva par centrālu problēmu. Franču zīmols ar globālu atpazīstamību – Renault – tika izvēlēts tās atrisināšanai 1983. gadā.
“Renault ir viens no Kannu kinofestivāla senākajiem partneriem. Pirmā sadarbība sākās 1983. gadā. Tolaik VIP viesus līdz ikoniskajām Festiāla pils kāpnēm nogādāja R25 modelis,” stāsta Klods Hugo, Renault-Nissan-Mitsubishi sabiedrisko attiecību direktors. Viņš piebilst: “1983. gads mums bija īpaši simbolisks, jo prestižo Zelta Palmas balvu ieguva Japānas režisora Šohei Imamuras filma ‘Balāde par Narajamu!”

Renault svin 120 gadus kino
Renault kino gaitas aizsākās jau 1898. gadā, kad brāļi Limjēri Segvinas salā Buloņā-Bijankūrā netālu no Renault rūpnīcas izveidoja savu pirmo filmu studiju. Abu ģimeņu veidoto attiecību dēļ, Renault kļuva par aktieru un režisoru iemīļotu zīmolu. Renault spēkrati (voiturettes) bija redzami gan pirmajās reklāmās, gan Žaka Tatī, Kloda Sotē, Kloda Leluša, Stīvena Spīlberga, Džeimsa Kamerona, Vima Vendersa un Ksaviera Dolana, kā arī daudzu citu atpazīstamu režisoru pirmajās filmās.

Ik gadu teju 200 kino un televīzijas raidījumos redzami aptuveni 40 Renault spēkrati.

Šobrīd Renault ir Unifrance, Golden Globes, Ateliers de Beaune darbnīcu un Francijas Cēzara filmu balvas partneris, kā arī sadarbojas ar Deauville, Lyon Lumière, Alpe d’Huez, Cabourg un Angoulême festivāliem.

Kannas 2018: festivāla īpašo viesu sarakstā Žans-Luks Godards, Spaiks Lī and Asghars Farhadi
Kannu 71. kino festivālā akcents tiks likts uz glamūru - ar Keitu Blanšetu kā žūrijas vadītāju - un humoru ar Eduardo Baeru kā ceremoniju vadītāju. Mīlestība arī būs svarīga pasākuma daļa – to apliecina oficiālais pasākuma plakāts – aina no Žana-Luka Godarda filmas “Trakais Pjero”, kurā Anna Karina un Žans-Pauls Belmondo kaislīgi skūpstās.

2018. gada festivālā būs apskatāmas 18 filmas, īpaši akcentējot Francijas, Āzijas un Itālijas sniegumu. Šogad pasākumā atgriezīsies arī vairāki atzīti režisori - Žans-Luks Godards, Kristofe Honorē, Spaiks Lī, Džafars Panahi, Lī Čang-Dongs, un Kore-Eda Hirokazu. Festivālu 8. maijā, pirms pasaules pirmizrādes atklās Asghara Farhadi filma “Visi zina” ar Penelopi Krūzu un Havjeru Bardemu!

“Kino palīdz mums veidot Renault mediju tēlu un izplatīt to visā pasaulē, no Ķīnas līdz pat Brazīlijai, Indijai, Latīņamerikai un Krievijai. Kannu kinofestivālam ir milzīgs publikāciju skaits un augsta mediju interese – aplēstā vērtība pārsniedz 40 miljonus eiro. Tas nāk par labu mūsu zīmolam un mūsu produktiem,” norāda Klods Hugo.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti