Aurus Arsenal – Maskavā manīts krievu minivens no projekta Kortež 14

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 29.maijs 2018 13:23

Maskavas ielās nobildēts jauns krievu minivens – Aurus Arsenal, kas izgatavots projekta Kortež ietvaros.

Tie, kas lasījuši par krievu politiskās elites vajadzībām izveidoto projektu Kortež, droši vien minēja, kāds izskatīsies minivens. Līdz šim bija publicēti vien daži skiču attēli, kas pilnu priekšstatu nesniedza, taču tagad viens no pirmajiem “dzīvajiem” eksemplāriem nobildēts Maskavas ielās.

Zināms, ka pilnpiedziņas Aurus Arsenal dzinējspēks ir hibrīdiekārta, kuras sastāvā iekļauts 4,4 litru V8 motors ar 600 Zs jaudu, elektromotors ar ģeneratora funkciju, akumulatoru komplekts un krievu ražojuma deviņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Kortež automobiļus ar Aurus markas zīmi varēs iegādāties arī privātpersonas. Markas nosaukums Aurus iegūts apvienojot latīņu vārdus Aurum (zelts) un Russia (Krievija), savukārt modeļiem doti kremļa torņu nosaukumi: Senat, Arsenal un Komendant.

Zināms, ka Senat ir sedans un limuzīns, Arsenal būs minivens, bet krosovers-apvidus auto, kas iznāks nākamgad, būs pazīstams ar nosaukumu Komendant.

Darbs pie Kortež projekta aizsākās 2015.gadā, pēc Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrijas pasūtījuma. Konstruktoriem bija jāizstrādā politiskās elites vajadzībām domāta  automobiļu saime, kurā ietilptu limuzīns, sedans, minivens un apvidus auto.

Aurus automobiļus ražos izmantojot НАМИ (Centrālais zinātniski-pētnieciskais automobiļu institūts) jaudas. Plānotais daudzums – 200 eksemplāri gadā.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 30.maijs 2018 8:10
48 1 Atbildēt

Tāda jau ir šī korteža jēga, lai visādi usaexperci, ušisti un citi vatņiki jūsmotu. Pa vienu miljardu nokopēja rolls rojsu, ielika poršes motoru un 20% savas detaļas. Pat oficiālajos krievu datos min, ka VAIRĀK kā 80 procenti ir rietumu detaļas. Bet vatņiki to tāpat neredz. Būtībā pašu krievu ražojums varētu būt bruņu plāksnes no veca t72 un glāžu turētāji no ladas ( renault). Un tam tika iztērēti miljardi krievu rubļi un 5 gadi. Ķīnieši kopē daudz ātrāk un lētāk.

viencexperc 30.maijs 2018 7:58
41 1 Atbildēt

Nevar būt ķīniešu ( krievu) kopija labāka par oriģinālu.

usaexperc 29.maijs 2018 13:55
29 23 Atbildēt

Ja projektu uzsāka 2015 gadā, tad tehnoloģijas būs labākas kā amerikāņu, kam tās nemainās jau 60 gadus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti