Audi oficiāli prezentējis krosoveru flagmani Q8 (+ FOTO) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 5.jūnijs 2018 15:51

Vācijas autobūves kompānija Audi speciāli sarīkotā pasākumā Šanhajā iepazīstinājusi ar savu lielāko un jaunāko krosoveru Q8.

Q8 izgatavots uz Volkswagen MLB platformas, kas pamatā arī Lamborghini Urus, Bentley Bentayga un jaunajam Volkswagen Touareg. Audi krosovers ir 4,99 m garš, 2,00 m plats un 1,71 m augsts, bet riteņu garenbāzes izmērs sasniedz gandrīz 3 metrus. Tādejādi Q8 ir nedaudz platāks, īsāks un zemāks par vēl vienu platformas brāli un līdz šim lielāko Audi krosoveru Q7.

Ja noloka trīs atsevišķo aizmugures sēdekļu atzveltnes, bagāžas nodalījuma tilpums palielinās no 605 līdz 1755 litriem. Atšķirībā no jau pieminētā Q7, kas par piemaksu var kļūt arī septiņvietīgs, Q8 būs tikai piecas sēdvietas.

Zināms, ka Q8 ieguvis pilnpiedziņas sistēmu, kas parastos apstākļos sadala vilkmi proporcijās 60:40 par labu aizmugures asij, kā arī piestūrējošos aizmugures riteņus, kas uzlabo manevrētspēju nelielos ātrumos un sekmē automobiļa noturību līkumos, braucot lielākā ātrumā.

Q8 apveltīts ar 254 mm klīrensu, bet par piemaksu varēs pasūtīt adaptīvo pneimatisko piekari, kas ļaus mainīt atstatumu līdz zemei 90 mm diapazonā.

Automašīnas salonā ir 12,3 collu digitālais mērinstrumentu panelis, skārienjutīgs 10,1 collu multimediju sistēmas ekrāns, bet 8,6 collu displejs paredzēts klimatkontroles sistēmas pārvaldei. Abi klausa arī balss pavēles.  

Krosovera standarta komplektā ir LED starmeši, 19 collu riteņu diski, adaptīvā piekare, divu zonu klimtkontrole, multimediju sistēma ar navigāciju, Wi-Fi un LTE formāta atbalstu, elektriski atverams bagāžnieka vāks, kā arī funkciju, kas ļauj iedarbināt motoru attālināti ar viedtālruņa lietotnes palīdzību. Par piemaksu tiek solīta adaptīvā kruīzkontrole, apkārtskata kameras un garenvirzienā pārbīdāmi aizmugures sēdekļi.  2019.gadā kļūs pieejama pusautomātiskā tehnoloģija, kas ar viedtālruņa palīdzību ļaus iestūrēt automobili garāžā.

Zināms, ka visi Q8 dzinēji strādās pēc Mild Hybrid shēmas – sadarbībā ar 48 voltu elektrosistēmu un starteri-ģeneratoru. Izvēlē būs trīslitru benzīna un dīzeļa motori, kas attīsta 340 un 286 Zs. Pirmo no tiem kombinēs ar astoņu pakāpju automātisko kārbu, otru – ar septiņu pakāpju robotizēto divsajūgu transmisiju.

Par Audi Q8 galvenajiem konkurentiem uzskatāmi BMW X6 un Mercedes-Benz GLE. Autobild.de domā, ka Q8 bāzes mode cena Vācijā varētu būt aptuveni 72 000 eiro.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
jucis 6.jūnijs 2018 10:16
8 0 Atbildēt

ir vel viena iipasiiba kas tev vienam ir pluss un paareejiem miinuss - deelj sii q8 tev atkal bija iemesls uzrakstiit kko debiilu

martinslusis 5.jūnijs 2018 17:00
6 0 Atbildēt

Vakar uz ielas redzēju jauno Audi A8. Nu ļoti iespaidīgs vizuālais tai mašīnai. Tieši aizmugures gaismas.

Lol 6.jūnijs 2018 15:35
6 0 Atbildēt

Tu ,kolhozniek, vienu riteni no šī auto vari atļauties????? bet nu es Tev piekritīšu, izpuvis bembis ir daudzkārt labāks, īpaši kombinācijā ar 1.6 vai 2.0 un M uzlīmīti,kas, pareizā vietā uzlīmējot, dod +250 zs un padara braucēju par drifta karali)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti