Porsche sadarbosies ar horvātu varenauto ražotāju Rimac

 

Rimac C Two Foto: Publicitātes attēls

Porsche | 20.jūnijs 2018 14:09

Porsche AG ir ieguldījusi līdzekļus tehnoloģiju un elektrisko sporta auto uzņēmumā „Rimac Automobili", iegūstot mazākuma akciju paketi 10 procentu apjomā. Šis uzņēmums izstrādā un ražo elektrisko transportlīdzekļu komponentus un izgatavo elektriskos sporta superauto. Turpinot darbu pie elektrificēšanas, Porsche jaunajā uzņēmumā saskata attīstības partneri.

2009. gadā dibinātājs Mate Rimacs (30) savā garāžā sāka strādāt pie tādu elektrisko sporta automobiļu ražošanas redzējuma, kas būtu gan ātri, gan sajūsminoši. Nesen, Ženēvas autoizstādē 2018. gada martā, „Rimac" iepazīstināja ar tā elektriskā hiperauto jaunāko versiju „C Two". Šī divvietīgā automobiļa jauda ir aptuveni 2000 ZS un maksimālais ātrums — 412 kilometru stundā. Tā nobraucamais attālums ir 650 kilometru (Eiropas jaunajā braukšanas ciklā), un ar 250 kW ātrās uzlādes sistēmu 30 minūšu laikā tiek sasniegts 80 % akumulatora uzlādes līmenis. Turklāt uzņēmums konstruē un izgatavo augstas veiktspējas elektrisko transportlīdzekļu spēka piedziņas sistēmas un akumulatoru sistēmas.

„Ar izstrādātajiem pilnīgi elektriskajiem divvietīgajiem sporta superauto, piemēram, „Concept One" vai „C Two", kā arī transportlīdzekļu pamatsistēmām „Rimac" ir iespaidīgi nodemonstrējis savu kvalifikāciju elektromobilitātes jomā," norāda Porsche valdes priekšsēdētāja vietnieks un valdes loceklis finanšu un IT jautājumos Lucs Meške. Viņš piebilst: „Mēs uzskatām, ka „Rimac" idejas un pieejas ir ārkārtīgi daudzsološas, tāpēc mēs ceram uzsākt ciešu sadarbību ar uzņēmumu attīstības partnerības veidā."

Strauji augošajā uzņēmumā, kas atrodas Zagrebā, kopumā strādā aptuveni 400 darbinieku. „Rimac" galveno uzmanību pievērš augstsprieguma akumulatoru tehnoloģijām, elektriskajām spēka piedziņām un digitālo saskarņu izstrādei starp cilvēku un mašīnu. Turklāt meitasuzņēmumā „Greyp Bikes", kas ir dibināts 2013. gadā, „Rimac" izstrādā un ražo elektrovelosipēdus.

„Šī partnerība tagad ir nozīmīgs solis, lai „Rimac" varētu kļūt par nozares populārāko komponentu un sistēmu piegādātāju elektrificēšanas, savienojamības un aizraujošajā moderno autovadītāja palīgsistēmu jomā," paskaidro „Rimac" vadītājs Mate Rimacs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 7

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti