Krievi parāda pirmo oficiālo Kortež sedana attēlu 8

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 28.jūnijs 2018 12:00

Aurus Motors interneta vietnē publicēts pirmais oficiālais sedana Aurus Senat attēls, kas uzņemts Kremļa teritorijā.

Aurus Senat izstrādāts Krievijas politiskās elites autoparka “Kortež” (Кортеж ) ietvaros. Attēlos  redzama šī modeļa bruņu versija, kas pagaidām ir tikai Federālās apsardzes dienesta garāžā. Vēlāk tiek solīts arī parastais modelis, ko varēs iegādāties ikviens.

Pirmo Kortež automobili parādīja 7.maijā, Krievijas prezidenta inaugurācijas laikā, taču kopš tā laika par projektu varēja uzzināt vien no nejaušu aculiecinieku sociālajos tīklos vai Youtube ievietotajiem video.

Markas nosaukums Aurus iegūts apvienojot latīņu vārdus Aurum (zelts) un Russia (Krievija), savukārt modeļiem doti kremļa torņu nosaukumi: Senat, Arsenal un Komendant.

Zināms, ka Senat ir sedans un limuzīns, Arsenal būs minivens, bet krosovers-apvidus auto, kas iznāks nākamgad, būs pazīstams ar nosaukumu Komendant.

Darbs pie Kortež projekta aizsākās 2015.gadā, pēc Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrijas pasūtījuma. Konstruktoriem bija jāizstrādā politiskās elites vajadzībām domāta  automobiļu saime, kurā ietilptu limuzīns, sedans, minivens un apvidus auto.

Aurus automobiļus ražos izmantojot НАМИ (Centrālais zinātniski-pētnieciskais automobiļu institūts) jaudas. Plānotais daudzums – 200 eksemplāri gadā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
atrabotka 28.jūnijs 2018 14:20
22 1 Atbildēt

Ar to, ka īsāks, šaurāks, sūdīgāk salikts, lētāks un prastāks. Ja vēl kaut ko vajadzēs, tad nošpikos.

usaexperc 28.jūnijs 2018 14:45
21 18 Atbildēt

Lētāks iegādē, lētāks un uzticamāks ekspluatācijā.

nunu 28.jūnijs 2018 13:28
19 1 Atbildēt

Ar ko viņš atšķiras no Rolls royce?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti