Mercedes prezentē 750 Zs spīdsteri 30.gadu ”Sudraba bultu” stilā (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 27.augusts 2018 14:11

Vācijas autobūves kompānija Mercedes-Benz elegances konkursā Kalifornijā prezentējusi spīdsteri EQ Silver Arrow, kas izgatavots leģendāro 30 gadu “Sudraba bultu” stilistikā.

Vienā eksemplārā uzbūvētais prototips izgatavots uz MEG platformas un apgādāts ar 750 Zs jaudīgu elektriskās piedziņas iekārtu, kas videi draudzīgā režīmā ļauj nobraukt aptuveni 400 km. Vienvietīgā spīdstera virsbūvei, kas izgatavota no oglekļa šķiedras un krāsota Alubeam-Silver tonī, ir pludlīniju forma bez asām šķautnēm, savukārt futūristiskā stilā iekārtotais salons izdarināts ar ādu, koku un alumīniju. Jāatzīmē efektīgie 24 collu riteņu diski ar smalkajiem spieķiem, izgaismotās sliekšņu uzlikas un ciparu mērinstrumentu panelis ar skārienjutīgu displeju stūres centrā. Komplektu papildina Pirelli sacīkšu riepas, sporta sēdeklis, četrpunktu drošības jostas un Airscarf apsildes sistēma pilotam.  

Pilota rīcībā ir arī Virtual Race Coach (virtuālais treneris), kas dod iespēju sacensties ar Mercedes-Benz tagadnes un pagātnes sacīkšu mašīnām, kā arī sistēma, kas imitē dzinēja skaņu (pēc izvēles F-1 bolīds vai Mercedes-AMG V8).

Prototipa garums ir 5,3 metri, bet augstums – tikai metrs.

Piebildīsim, ka 30.gadu Sudraba bultas – eksperimentālais W125 Rekordwagen – 1938.gada janvārī ar Rūdolfu Karačiolu pie stūres, uz autobāņa A5 starp Frankfurti un Darmštati, sasniedza 432,7 km/h.

Foto: Publicitātes attēls

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 28.augusts 2018 13:49
4 0 Atbildēt

Laikam MB ir vienīgie, kuri kaut ko smuku ne tikai konceptē, bet arī uzražo.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti