Gandrīz 45 miljoni dolāru – vēl viens Ferrari 250 GTO pārdots par rekordcenu 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 27.augusts 2018 16:50

1962.gada Ferrari GTO nule aizvadītajā Sotheby`s izsolē pārdots par 44,8 miljoniem dolāru, kļūstot par vienu no dārgākajiem automobiļiem pasaulē. Retro spēkratu iegādājies viens no lielākajiem amerikāņu auto tehnikas kolekcionāriem.

Ferrari 250 GTO ar šasijas numuru 3413 GT ir trešais šī modeļa eksemplārs, kas 1962.gadā izbrauca pa rūpnīcas vārtiem. Savulaik automobilis izmantots testiem, taču iepriekšējais īpašnieks – bijušais Microsoft darbinieks Gregs Vittens – ar to regulāri piedalījās klasisko spēkratu sacīkstēs. Zināms, ka kupejai saglabājies oriģinālais motors, transmisija, aizmugures tilts un Series II virsbūve, ko tai 1964.gadā uzstādīja Carrozzeria Scaglietti ateljē. Automobilis ir divkārtējs Targa Florio sacensību uzvarētājs.

Ferrari 250 GTO ir itāļu markas veiksmīgākais sacīkšu modelis, kas šajā tūkstošgadē tikai trešo reizi tika izlikts pārdošanā.

Atgādināsim, ka 250 GTO ir arī pasaulē dārgākais retro automobilis, par kuru tas kļuva šā gada jūnijā pēc tam, kad kāds vārdā nenosaukts kolekcionārs par 1963.gadā ražoto eksemplāru samaksāja 70 miljonus dolāru.

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 28.augusts 2018 23:19
2 0 Atbildēt

Tikai Neimārs pēc 10 gadiem maksās jau krietni lētāk, bet šis ferārri, iespājams, vēl dārgāk...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti