Mercedes iepazīstina ar savu pirmo elektrisko krosoveru EQC (+ VIDEO) 9

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 5.septembris 2018 8:41

Vācijas autobūves kompānija Mercedes-Benz prezentējusi savu pirmo elektriskās piedziņas krosoveru EQC, kas kļūst par apakšzīmola EQ pirmo pārstāvi.

EQ zīmols apvienos markas videi draudzīgos modeļus, par kura pirmo pārstāvi kļūst pilnībā elektriskais krosovers EQC. Automobilis ir 4761 mm garš, 1884 mm plats, 1624 mm augsts un apveltīts ar 2873 mm riteņu garenbāzi. Tādejādi EQC ir 105 mm garāks, 6 mm šaurāks un 15 mm zemāks par krosoveru GLC. Riteņu bāze abiem vienāda, taču „elektriķis” sver gandrīz pustonnu vairāk nekā GLC topmodelis GLC 63 S.

Elektriskais krosovers aprīkots ar diviem elektromotoriem – pa vienam pie priekšējās un aizmugures ass. Abu agregātu kopējā jauda 408 Zs, bet griezes moments – 765 Nm. Enerģiju tie saņem no 650 kg smagā 80 kWh litiju-jonu akumulatora, kas iebūvēts starp abām asīm.

Ražotāja dati liecina, ka 100 km/h automobilis sasniedz 5,1 sekundes laikā, bet maksimālais ātrums ir 180 km/h – elektroniski ierobežots. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru EQC spēs veikt aptuveni 450 km, bet uzlādes laiks ir atkarīgs no izvēlētās iekārtas – atkarībā no tās tipa un jaudas 40 minūšu laikā strāvas krājumus varēs atjaunot par 10-80 procentiem. Mercedes norāda, ka enerģijas patēriņš ir 22,2 kilovatstundas uz 100 km.

Automobilis aprīkots ar enerģijas rekuperācijas sistēmu, kuras intensitātes līmeni (no 1 līdz 5) maina ar stūres sviru palīdzību, turklāt elektronika vadītājam ieteiks visefektīvāko pārvietošanās manieri, balstoties uz navigācijas datiem. Piemēram, vadītājam tiks ieteikts atlaist akseleratora pedāli, ja sagaidāms, ka ceļš drīzumā sāks iet uz leju.

EQC iegūs arī MBUX multimediju sistēmu ar balss vadību, elektronisko mērinstrumentu paneli, klimatkontroles sistēmas attālinātās vadības funkciju un uzlādēšanas iespēju no praktiski visām uzlādes stacijām neatkarīgi no to piederības katrai konkrētai kompānijai. Šim nolūkam plāno izmantot kopējo kontu sistēmā Mercedes Charge, kas ļaus norēķināties ar visu uzlādes staciju īpašniekiem.

EQC akumulatorus varēs uzlādēt arī jaunajā ātrās uzlādes staciju tīklā IONITY, ko Daimler veido kopā ar BMW, Ford, Volkswagen, Audi un  Porsche un, kas jau līdz 2020.gadam sola aptuveni 400 staciju visā Eiropā. Turklāt ražotājs sagatavojis arī uzlādēšanas iekārtu, ko katrs EQC īpašnieks varēs izmantot savās mājās.

Mercedes-Benz EQC ražošanas līniju iekārto Brēmenē – rūpnīcā, kas izlaiž arī Mercedes C-klasi un krosoveru GLC. EQC sērijveida ražošana sāksies nākamgad.

 



 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viensexperc 5.septembris 2018 13:37
4 1 Atbildēt

Jags's ir Jags'! Cilvēkš kurš skatās uz MB nekad nepirks Jagu. To auto ir tik maz, kā tā tāda statistikas kļūda vien ir.

murx 5.septembris 2018 10:34
3 0 Atbildēt

Nez, Reno un Mersis optimizējot izdevumus nodarbina vienu un to pašu dizaineri?

TDIOTS 5.septembris 2018 11:53
2 0 Atbildēt

pavēlu gan , jag's ātrāk būs dabūnams .

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti