Lietā par investoru maldināšanu "Tesla'' piekrīt maksāt sodu un Masks atstāt valdes priekšsēdētāja amatu 5

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 30.septembris 2018 14:26

ASV elektroautomobiļu ražotājs "Tesla" un tā vadītājs Īlons Masks piekrituši samaksāt 40 miljonu ASV dolāru (34,5 miljonu eiro) lielu sodanaudu, un Masks piekritis atkāpties no valdes priekšsēdētāja amata lietā par investoru maldināšanu ar nepatiesiem paziņojumiem par plāniem pārtraukt uzņēmuma akciju kotēšanu biržā, sestdien paziņojusi ASV Vērtspapīru un biržu komisija (SEC).

Panākot noregulējumu šajā lietā, Masks piekritis atstāt "Tesla" valdes priekšsēdētāja amatu, bet paliks vadītāja postenī.

Izmeklēšana pret Masku tika sākta pēc tam, kad viņš 7.augustā tviterī paziņoja, ka ir nodrošināts finansējums akciju atpirkšanai no tiem akcionāriem, kas tās vēlēsies pārdot, un piedāvātā cena plānota 420 ASV dolāru par akciju. Ja "Tesla" aizietu no biržas, tad pašreizējie investori varētu saglabāt savas uzņēmuma akcijas, izmantojot īpašu fondu, vai arī tās pārdot par 420 dolāriem par akciju, rakstīja Masks.

Maska tvīti toreiz izprovocēja "Tesla" akcijas cenas strauju palielināšanos.

SEC paziņoja, ka Maska paziņojumi tviterī bija "nepatiesi un maldinoši", jo viņš nekad nebija apspriedis vai apstiprinājis šādus plānus ar kādu finansējuma avotu. SEC sūdzība tika iesniegta ASV federālā apgabala tiesā Ņujorkas Manhetenas rajonā.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
usaexperc 30.septembris 2018 17:38
30 0 Atbildēt

R.I.P.

viencexperc 30.septembris 2018 15:25
5 4 Atbildēt

Kas viņa vietā ieņems to vietu?

Maskis dzīvo Teslas birojā. Viņam tur ir dīvāns un strādā virs 100 stundām nedēļā ( tā cilvēki mēļo). Un ārsti brīdina, ka tik nedrīkst strādāt.

Nu ir kāds brīvprātīgais vergs?

s 30.septembris 2018 22:05
5 0 Atbildēt

Kulakā jau norāvi uz masku un teslu skatoties?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti