Mercedes pastāsta par 1000 Zs hiperauto (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 1.oktobris 2018 6:46

Vācijas autobūves kompānija Mercedes-Benz atklājusi jaunu informāciju par 1000 Zs jaudīgo hiperauto Mercedes – AMG One, kura konstrukcijā izmantotas Formula 1 tehnoloģijas.

Mercedes apstiprinājis, ka sērijveida versija zaudēs līdz šim lietoto nosaukumu Project One un sauksies vienkārši Mercedes – AMG One. Šobrīd automobilis vēl tiek testēts Lielbritānijā, kur to izmēģina uz dinamiskā stenda, kā arī reālos sacīkšu apstākļos. Zināms, ka hiperauto tiek gatavots īpašs aerodinamiskā aprīkojuma komplekts ar daudzsekciju spoileri, ko varēs fiksēt divos stāvokļos.

2017.gadā Frankfurtes autoizstādē tika parādīts pirmais One prototips, kas bija aprīkots ar hibrīdsistēmu uz Mercedes F-1 bolīdos izmantotā 1,6 litru V6 turbopūtes agregāta bāzes. Šajā gadījumā iekšdedzes dzinējs darbojas tandēmā ar elektromotoru, kas stiprinās pie aizmugurējās ass. Abu agregātu kopējā jauda ir 680 Zs, taču kopā ar vēl diviem elektromotoriem, kas iemontēti priekšējos riteņos, hibrīdiekārtas kopēja jauda pārsniedz 1000 Zs.

Vēl oficiāli neapstiprināta informācija liecina, ka vācu hiperauto 100 km/h sasniedz 2,5 sekundēs, 200 km/h – 6 sekundēs, bet maksimālais ātrums pārsniegs 350 km/h.

Mercedes – AMG One cena būs 2,5 miljoni eiro. Ražotājs ziņo, ka 250 eksemplāriem pircēji jau atrasti.

Zināms, ka viens eksemplārs nonāks amerikāņu miljonāra Menija Košbina garāžā. Par turīgo uzņēmēju mediji rakstīja 2017.gada pavasarī sakarā ar Koenigsegg kompānijai pasūtīto 1360 Zs jaudīgā Agera RS īpašo versiju Gryphon ar 24 karātu zelta apdari – automašīna avarēja īsi pirms nodošanas īpašniekam, tādēļ zviedriem nācās izgatavot vēl vienu eksemplāru.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti