Renault EZ-ULTIMO: robotizēts auto augstākā līmeņa mobilitātei (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 3.oktobris 2018 13:01

Francijas autobūves kompānija Renault pašlaik notiekošajā Parīzes autoizstādē izrāda konceptu EZ-Ultimo - robotizētu, luksus klases transportlīdzekli.

Augsta līmeņa pakalpojums visiem

Renault EZ-ULTIMO (izrunā kā angļu valodā "EASY ULTIMO") ir pilnībā elektrisks, savienots, autonoms robotizēts transportlīdzeklis. Šo luksus klases robotizēto transportlīdzekli paredzēts piedāvāt kā pakalpojumu atsevišķam braucienam, ķēdes braucienam vai dienas rezervācijai. Lietotāji tam var piekļūt dažādos veidos.

▪   Specializēti uzņēmumi, piemēram, pieczvaigžņu viesnīcas vai aviokompānijas, var piedāvāt šo pakalpojumu kā papildinājumu esošiem papildu maksas pakalpojumiem. Varētu piedāvāt saviem klientiem arī unikālus firmas izbraucienus.

▪   Auto pakalpojumu sniedzēji un mobilitātes operatori arī varētu apsvērt iespēju piedāvāt saviem klientiem šo pakalpojumu. EZ-ULTIMO laiku pa laikam var izmantot ikviens īpašos gadījumos (saderināšanās, svinības vai dzimšanas diena, rezervācija restorānā ar Michelin zvaigznēm u.c..) vai vienkārši izmantot izcilu pārvietošanās iespēju.

Mūsu misija ir piedāvāt ilgtspējīgu mobilitāti visiem. Ar robotizēto transportlīdzekļu redzējumu mēs iztēlojamies unikālus augstākā līmeņa pakalpojumus, kas ir pieejami ikvienam.

Unikāla augsta līmeņa mobilitāte

Jūsu pirmās klases ceļojums sākas no jūsu durvīm.
Ar EZ-ULTIMO aviokompānija var piedāvāt saviem pirmās klases vai biznesa klases klientiem lidostas transfēru no punkta uz punktu, izmantojot personalizētu vietējo saturu un navigāciju.

Prestiži pārbraucieni
Ar EZ-ULTIMO luksusa viesnīca vai viesnīcu komplekss, piemēram, Evian Resort, var piedāvāt saviem klientiem superērtu transfēru no Ženēvas lidostas uz viesnīcu Royal ***** Evian, kur attieksme pret klientu atbilstu šo vietu prestižajam statusam. Šis augstākā servisa līmeņa pārvadājums pa autoceļiem var kļūt par papildinājumu jau esošajiem ūdenstransporta pakalpojumiem, ko piedāvā Lac Léman un L'Evian One.

Augstākā līmeņa ekskursijas
Viesnīca vai tūrisma aģentūra var piedāvāt saviem klientiem ekskursiju uz pilsētas galvenajām apskates vietām un pieminekļiem autonomā transportlīdzeklī EZ-ULTIMO, kura tehnoloģiskais aprīkojums (savienojamība, ekrāni, informācija u.tt.) var būt pielāgot individuālām vajadzībām un darbojas kā savdabīgs pavadonis vai tūristu gids.

Visaugstākā līmeņa ceļotāju klubs
Augstākā līmeņa brīvdienu operatori, piemēram, tādi kā Club Med, var izmantot EZ-ULTIMO, lai uzlabotu augstākās klases ceļotāju pieredzi saviem klientiem saskaņā ar Exclusive Collection standartu, kā to dažādos veidos piedāvā Cefalu Club Med Resort Sicīlijā: klienti tiek nogādāti no mājām uz izlidošanas lidostu vai no ierašanās lidostas uz apmešanās vietu. Klienti var turpināt izmantot EZ-ULTIMO visu uzturēšanās laiku, lai dotos ekskursijās uz viņus interesējošiem mērķiem – un atkal jau ar individuāli pielāgotu, saistošu un iespaidīgu saturu.

Unikāla iepirkšanās sesija
Luksus klases zīmols ar vairākiem veikaliem vienā pilsētā var piedāvāt saviem klientiem ekskluzīvu iepirkšanās tūri, izmantojot EZ-ULTIMO, lai pārbrauktu no viena veikala uz citu. Iespējams, serviss pārbrauciena laikā var palīdzēt iepazīties ar tā brīža izpārdošanām, reklāmas kampaņām un veikalu pasākumiem. Nav nepieciešams apkrauties ar pirkumu maisiem, jo tos var atstāt transportlīdzeklī, lai aizvestu uz viesnīcu.

Izbaudiet jaunu izcila līmeņa mobilitāti
Pateicoties EZ-ULTIMO, mobilitātes operators var piedāvāt saviem klientiem iespēju iegūt izcilu pieredzi ceļojuma laikā vai pieteikt to izvēlētā laika periodā (piemēram, izmantot pusi dienas vai tikai vakarā). Klienti var izmantot EZ-ULTIMO visiem pārbraucieniem rezervētā ceļojuma laikā. Tas ir ideāls veids, lai nokļūtu restorānā un svinētu kāzu gadadienu vai apceļotu jauno vietu, kur esat ieradies, un baudīt luksus klases salona dizainu un piedāvātos pakalpojumus brauciena laikā.

Autonomās vadības 4. līmenis

Renault EZ-ULTIMO ir robotizēts transportlīdzeklis – bez vadītāja vietas –,  aprīkots ar 4. pakāpes autonomās vadības iespējām pēc SAE International* piecu līmeņu skalas. Tas nozīmē, ka tas spēj ieturēt attālumu no priekšā braucošā transportlīdzekļa, palikt savā braukšanas joslā, mainīt joslas (piemēram, apdzīt) un pagriezties pie krustojuma. Tas var arī parūpēties par drošību ārkārtējās situācijās tuvējā apkārtnē – vai nu pats, vai ar uzraudzības centra savienojuma palīdzību.

EZ-ULTIMO ar 4. līmeņa autonomās vadības tehnoloģiju var braukt gan pilsētās, gan ārpus pilsētām, piemēram, doties uz lidostu vai no viesnīcas uz tūrisma vietu. Lai to izdarītu, ir jāievēro divi galvenie nosacījumi:

▪  satiksmes zonai jābūt skaidri noteiktai un marķētai kartē HD, lai transportlīdzeklim būtu ļoti uzticama informācija par precīzo atrašanās vietu uz ceļa.

▪  Transportlīdzeklim jābūt savienotam ar autoceļu infrastruktūru, piemēram, luksoforiem, krustojumiem un autoceļu maksas punktiem (ja tādi ir), lai autonomā sistēma varētu paredzēt visus kritiskos punktus vai pārvaramos šķēršļus ceļā.

Jebkurā vidē darbojas vieni un tie paši sensori: radars, lidars, kameras un ultraskaņas sensori. Programmatūras iestatījumi apstrādā un analizē sensora savāktos datus, kas atšķiras atkarībā no tā, vai transportlīdzeklis brauc pilsētā vai ārpus pilsētas. Šie iestatījumi pārslēdzas automātiski, kad transportlīdzeklis nosaka savu jauno vidi.

* ASV bāzēta starptautiska organizācija, kas specializējas transporta nozarē un standartos.

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti