Detroitā tiks prezentēta jaunā Supra

 

Foto: Publicitātes attēls

Toyota | 2.novembris 2018 9:35

Beidzot oficiāli apstiprinot daudzkārt izskanējušās baumas, uzņēmums Toyota ir paziņojis, ka daudz apspriestā un ilgi gaidītā 2020. gada Supra modeļa prezentācija notiks 2019. gada Ziemeļamerikas starptautiskajā autoizstādē (NAIAS), kas norisināsies Detroitā no 14. līdz 27. janvārim.

Lai arī populārā un automīļu iecienītā Toyota sporta klases flagmaņa Supra ražošana tika pārtraukta 2002. gadā, šogad notikušajā 88. Ženēvas autoizstādē* tas atgriezās ar nosaukumu "GR Supra Racing Concept", demonstrējot Toyota apņemšanos atsākt Supra modeļa tirdzniecību.

Jaunais Supra prototips šogad ir bijis apskatāms jau vairākas reizes. Jūlijā Supra prototips pirmo reizi tika demonstrēts starptautiskai publikai Anglijā notiekošajā Gudvudas Ātruma festivālā. Oktobrī izstrādes procesa ietvaros Supra piedalījās VLN izturības čempionāta devītajā posmā Nirburgringā un sekmīgi sasniedza finišu.

Jaunākās paaudzes Supra veidots Toyota Gazoo Racing, organizācijā, kas vada Toyota globālo autosporta programmu un attīsta ekskluzīvus, uz dinamiku orientētus GR modeļus, tai skaitā nesen klajā laisto Yaris GRMN. Pateicoties Gazoo Racing, Toyota ar TS050 Hybrid guva pirmo uzvaru Lemānas 24 stundu izturības sacīkstēs, kā arī veiksmīgi startē FIA Pasaules rallija čempionātā ar Yaris WRC, kas guva divas uzvaras savā debijas sezonā 2017. gadā un jau vairākkārt finišējis labāko trijniekā arī šogad.    

Toyota plāno uzsākt jaunās Supra tirdzniecību 2019. gada pirmajā pusē.

*Oficiālais nosaukums: Le 88e Salon international de l’automobile Genève.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti