Piedrazotā garāžā atrod retro 60.gadu nomas Mustang 3

 

Foto: ekrānšāviņš

iAuto | 8.novembris 2018 15:29

Aizokeāna mediji raksta par kārtējo vērtīgo atradumu, kas uziets kādā, ne īpaši labi uzturētā garāžā. Tas ir 60.gadu Ford Mustang fastbeks, kas šādā izpildījumā saražots vien 1001 eksemplārā.

Automašīnu uzgājis viens no BarnFinds.com interneta vietnes lasītājiem, kam radusies izdevība ielūkoties kādai pensionārei piederošā garāžā. Vēlāk pieaicinātie eksperti noskaidrojuši, ka starp dažādām drazām uzglabātais automobilis ir Ford Mustang Shelby GT 350-H, kas saražots vien 1001 eksemplāru lielā skaitā.

1966.gada beigās tādas mašīnas varēja iznomāt 50 ASV lidostās, vienojoties par pakalpojumu ar kompāniju Hertz.

Saskaņā ar līgumu, ko parakstīja Hertz Corporation un Shelby, tūninga ateljē izlaida GT 350 īpašo versiju, kas bija paredzēta auto nomas pakalpojumiem. Vienošanās paredzēja, ka pēc ekspluatācijas perioda beigām automobiļi atgriezīsies pie Shelby, kas tās atjaunoja un ar nosaukumu GT 350-H, laida tālāk pārdošanā. Lielākā daļa fastbeku bija krāsotas Raven Black melnajā tonī ar zeltītas krāsas sporta svītrām.

Visi Shelby GT 350-H tika komplektēti ar 4,7 litru V8 atmosfērisko motoru, kas bija pazīstams kā Cobra hi-riser. No standarta dzinēja tas atšķīrās ar ieplūdes un izplūdes kolektoru un lielāku jaudu 275 Zs vietā attīstot 310 Zs. Pirmie 85 automobiļi tika izlaisti ar četrpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, taču Hertz klienti bieži “sadedzināja” sajūgu, tādēļ pārējās automašīnas aprīkoja ar automātisko pārnesumkārbu.

Zināmi gadījumi, kad Shelby GT 350-H tika izmantoti Sports Car Club of America (SCCA) sacīkstēm un nereti atgriezās pie īpašnieka ar atzīmēm, kas liecināja par drošības karkasa iebūvēšanu. Pēc kapitālā remonta Ford rūpnīcā fastbekus izlika pārdošanā, taču tādas mašīnas bija bez Shelby detaļām, kas kaut kur “pazuda” restaurācijas gaitā.

Atrastais Shelby GT 350-H pēdējos 30 gadus nebija kustināts. Automašīna bija iekļuvusi avārijā, īpašnieks bija mēģinājis to salabot, taču neveiksmīgi.

Eksperti norāda, ka labā stāvoklī šāds automobilis varētu maksāt aptuveni 150 000 dolāru.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 8.novembris 2018 15:54
1 0 Atbildēt

Rets retro rats

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 8

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti