Gosna apcietinājums Japānā pagarināts par desmit dienām

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

Nozare.lv | 21.novembris 2018 11:31

Japānas varasiestādes trešdien par desmit dienām pagarinājušas Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor Co." padomes priekšsēdētāja Karlosa Gosna apcietinājumu, ņemot vērā iespējamību, ka pret pašu autoražotāju varētu tikt izvirzītas apsūdzības finanšu pārkāpumos.

Vairāki mediji trešdien ziņo, ka Tokijas apgabaltiesa izdevusi rīkojumu 64 gadus veco Gosnu paturēt apcietinājumā vēl uz desmit dienām, jo prokuratūra paplašina savu izmeklēšanu saistībā ar viņa iespējamu krāpšanos ar nodokļiem.

Prokuratūrai pēc Gosna aizturēšanas bija laika 48 stundas, lai izvirzītu oficiālas apsūdzības, atbrīvotu viņu vai pieprasītu apcietinājuma pagarināšanu par desmit dienām, lai turpinātu izmeklēšanu.

Tikmēr laikraksts "Asahi Shimbun" vēsta, ka arī "Nissan" šajā lietā varētu nākties atbildēt varasiestāžu priekšā.

Ceturtdien paredzēta "Nissan" uzraudzības padomes sēde, kurā tiks lemts par Gosna atbrīvošanu no padomes priekšsēdētāja amata. Gaidāms, ka viņš zaudēs arī "Mitsubishi Motors" padomes priekšsēdētāja amatu.

Savukārt Francijas autobūves uzņēmums "Renault" otrdien pēc savas padomes ārkārtas sēdes paziņoja, ka kompānijas vadītājs Gosns paliek amatā, neraugoties uz savu aizturēšanu Japānā, bet viņam tiek iecelts vietnieks uzņēmuma vadīšanas nodrošināšanai.

Gosns tika aizturēts pirmdien pēc nopratināšanas prokuratūrā, kur ieradās labprātīgi. Japānas prokuratūra otrdien paziņoja, ka Gosns nav deklarējis ienākumus aptuveni 40 miljonu eiro apmērā.

"Nissan" paziņoja, ka uzņēmumā izmeklēšanā, kas ilgusi vairākus mēnešus, atklāti arī citi nozīmīgi pārkāpumi, ko pastrādājis Gosns. Izmeklēšanā atklājies, ka Gosns arī izmantojis uzņēmuma līdzekļus savām personiskajām vajadzībām.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti