Ieskats pasaules varenāko amatpersonu autoparkos 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 3.decembris 2018 12:22

Oficiālie auto ir daļa no valsts valdības simboliem, bieži reprezentējot tās prestižu. Pasaules varenāko amatpersonu autoparkos var atrast spēkratus, kuri ir neskaitāmu auto gardēžu sapnis – eleganti, ar jaunākajām tehnoloģijām un drošības aprīkojumu, kas var novērst raķešu uzbrukumu un ļaut nobraukt vairākus kilometrus ar tukšām riepām.

Izrādās, ka viens no ekskluzīvo autoparku līderiem ir Bavārijas autoražotāja lolotie BMW. To vidū pieprasītākie ir X saimes līderi un BMW 7. sērijas spēkrati.

Augsta drošības sajūta un elegants veidols ir vieni no galvenajiem atlases kritērijiem, izvēloties tieši BMW automašīnas.

“Bavārijas autoražotājs piedāvā trīs drošības kategorijas, ar kurām var aprīkot BMW automašīnas. Pirmā drošības kategorija pasargā no uzbrukumiem, kas veikti ar blīviem priekšmetiem vai ieročiem. Otrā kategorija paredz aizsardzību pret uzbrukumiem ar dažādu kalibru ieročiem. Savukārt trešā kategorija palīdzēs justies droši, ja pastāv draudi uzbrukumam, kurā varētu tikt izmantotas sprāgstvielas,” stāsta “Inchacape Motors Latvia” BMW tirdzniecības vadītāja Kristīne Nesaule

“Inchcape Motors Latvia” ir izveidojis apskatu par pasaules līderiem, kas ir kaislīgi BMW fani.

Austrālijas automašīnu svīta

2014. gadā Austrālijas premjerministra autoparku atjaunoja ar bruņotiem BMW 7. sērijas modeļiem. Vispirms BMW 7. sērijas mašīnas iegādājās G20 samitam, kas norisinājās Brisbenā 2014. gadā. Pēc samita beigām tika nolemts nomainīt līdzšinējos premjerministra rīcībā esošos auto. Vizuāli automašīna atgādina oriģinālo BMW 7.sēriju, taču spēkrata aprīkojums ir būtiski mainīts. Vācijā ražotajam limuzīnam ir veikta plaša mehāniskās un aizsardzības bāzes pārbūve. Spēkrats ir aprīkots ar bruņām un ložu necaurlaidīgu pārklāju uz durvīm un logiem. Tāpat transportlīdzeklim ir aizsargāta degvielas tvertne, kas bojājuma gadījumā neeksplodē. Savukārt gan premjerministra auto, gan viņa kolonnā esošos apsardzes auto vada Austrālijas federālās policijas apmācīti virsnieki.

Indijas dzelzs bruņneši

Indijas premjerministrs ir iecienījis Bavārijā tapušos spēkratus jau kopš 2003.gada, turklāt oficiāli tiek izmantoti divi melni bruņu BMW 7. sērijas auto - viens no tiem ir māneklis.

Transportlīdzekļa kabīne ir aprīkota ar rezerves skābekļa tvertni un spēj izturēt gāzes uzbrukumus, savukārt degvielas tvertne spēj izturēt eksplozijas. Tāpat automašīnā ir ugunsdzēšanas sistēma, avārijas izeja, tā ir aprīkota ar bieziem ložu necaurlaidīgiem logiem un bruņu plāksnēm zem auto, kas aizsargā no mīnu un bumbu sprādzieniem. Spēkrats var nobraukt vairākus kilometrus ar tukšām riepām. Savukārt automašīnā uzstādītie siltuma sensori palīdz novērst sprādzienu vai raķešu uzbrukumu.

Abus spēkratus pavada speciālā aizsardzības grupa sešos melnos, bruņotos BMW X5 un dažas “Tata Safari” automašīnas.

Beļģijas NR.1

Beļģijas karalis Filips izmanto “Mercedes Benz S600” vai BMW 7. klases automobili, ar numura zīmi “1”. Speciālā numurzīme apzīmē to, ka viņš ir armijas virspavēlnieks.

Kolumbijas konvojs

Jau kopš 1991. gada Kolumbijas prezidents ierasti izmanto BMW auto. 2006. gadā prezidenta konvoju papildināja BMW 7. sērijas un “Toyota Land Cruiser” automašīnas. Nav zināms, cik bruņoti tie ir, jo šāda informācija ir valsts noslēpums. BMW ir aprīkoti ar GPS un spēj braukt ar tukšām riepām. Konvojā ir trīs bruņoti BMW, piecas “Toyota 100”, kā arī policijas eskorts, ātrā palīdzība un astoņi motocikli.

Patriotiskā Grenāda

Karību salas Grenādas ģenerālgubernators brauc ar baltu BMW 750Li ar kroņa numurzīmi, kas simbolizē karalieni. Savukārt Karību salas premjerministrs pārvietojas ar melnu BMW 750Li, uz kura numurzīmes attēlots Grenādas karogs un ģerbonis.

Kontrastainā Jamaika

Jamaikas ģenerālsekretāra un Jamaikas premjerministra oficiālie valsts transportlīdzekļi ir pārveidoti BMW 740, uz kuriem ir attēlots Jamaikas karogs. Ģenerālgubernatora transportlīdzekļa numurzīme ir ar valsts kroni. Premjerministra rīcībā ir BMW 740Li, kā arī divi pielāgoti “Land Rover Discovery” un tumši zils 5.sērijas BMW, kas papildināts ar drošības aprīkojumu. Abas amatpersonas pārvadā īpaši apmācīti Jamaikas policijas pārstāvji. Tāpat Jamaikas valdība uztur arī vairākus BMW 5.sērijas automobiļus ārvalstu amatpersonu vizītēm.

Ziemeļnieku askētiskā elegance 

BMW automobiļi ir iecienīti Norvēģijas karaļa un karalienes pārvietošanās līdzekļi. Karalim pieder privātais BMW 7.sērijas hibrīdauto (C-570). Savukārt karaliskā ģimene vienmēr tiek pavadīta ar bruņotiem BMW X5 spēkratiem, kurus vada karaliskās policijas pārstāvji. Savukārt valdības pārstāvjus pavada valsts slepenpolicija.

Malaizijas sultāni

Visus Malaizijas sultānus pārvadā oficiālajās automašīnās ar karalisko emblēmu. Sultāniem ir pieejami “Rolls-Royce Phantom”, “Mercedes-Benz” S klases, BMW 7.sērijas auto un “Lexus LS Maybach 62”.

Ķīnas BMW impērija

Bijušais Ķīnas prezidents Čens Šujbjans savā otrajā prezidentūras termiņā pārvietojās ar BMW 7.sērijas automašīnu. Vēl viens bijušais prezidents Ma Indzju izmantoja četrus BMW F03 750Lis, viņu pavadīja divi BMW R1200RT policijas motocikli, viens BMW E65 7. sērijas  un divi BMW F10 5.sērijas policijas auto.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 3.decembris 2018 16:43
3 0 Atbildēt

) Eiropas valsts nevienas. Ja neskaita Beļģijas karali, kuram tāpat pirmajā vietā ir MB.

viencexperc 3.decembris 2018 17:47
2 4 Atbildēt

Labāk būtu paklusējuši...tagad vel vairāk skaidrs, cik un kādi līderi izmanto BMW...Un no šiem "varenajiem" reāli vareni varētu būt tikai Indijas un Austrālijas "varenie".

Bet Ķīnas prezidents tagad ir Sji Djiņpins.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti