Lexus ES saņem augstāko drošības sistēmu novērtējumu

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 21.decembris 2018 13:11

Viens no jaunākajiem Lexus automodeļiem – Lexus ES Eiropas jauno automašīnu novērtēšanas programmas Euro NCAP drošības testos, kam šogad piemēroti vēl stingrāki noteikumi, ieguva maksimālo vērtējumu jeb 5 zvaigznes.

Jaunais, septītās paaudzes Lexus ES sasniedzis maksimālo novērtējumu ar izcilu vidējo rādītāju 86,25, kas ir viens no visaugstākajiem rādītājiem starp visām automašīnās, kas pārbaudītas jaunākajā Euro NCAP auto drošības testā.  Tas ir viens no labākajiem rezultātiem starp premium klases sedaniem un ļauj ierindot Lexus ES starp drošākajiem automobiļiem savā klasē. No šodienas -  21. decembra Lexus ES būs pieejams Lexus Riga Airport auto salonā.

Artjoms Jerņevs, Lexus Riga Airport izpilddirektors: “Jaunais Lexus ES apvieno jaunākos Lexus  inovāciju risinājumus, kas ļauj maksimāli izbaudīt komfortablu un drošu braukšanu. Lexus ES priekšrocības atzinīgi novērtēja arī mūsu klienti auto  prezentācijas pasākumā mūsu salonā, novērtējot ērtības un komfortu, ikdienā izvēloties augstas kvalitātes auto zīmolu. Jau šobrīd varu apgalvot, ka šis modelis būs viens no populārākajiem nākamajā gadā gan biznesa klases segmentā, gan arī ģimenēm.  ENAP drošības testos Lexus ES ieguvis augstāko nomināciju tādās kategorijās “Lielais ģimenes auto” un “Hibrīds un elektriskais auto”. Mēs jau šobrīd vairāk kā 90% no Lexus modeļiem pārdodam ar hibrīda dzinēju, uzskatu, ka šis modelis nebūs izņēmums un ieņems godpilno līdera lomu, jo Lexus ES Eiropā tiek piedāvāts tikai ar hibrīda dzinēju.”
 
Lexus uzmanības centrā ir drošība, tādēļ jaunā Lexus ES standarta aprīkojumā ietilpst Lexus jaunākā drošības sistēma Safety System +, ar ko aprīkoti gandrīz 99% no Eiropā pārdotajiem jaunajiem Lexus automobiļiem.

Lexus Safety System + jaunākā versija nodrošina plašas  iespējas un atklāj braukšanas pieredzi, nodrošinot papildu aizsardzību autovadītājiem un pasažieriem un palīdzēt novērst negadījuma rašanos. Tā ietver dažādas aktīvas drošības sistēmas, piemēram, gājēju un velosipēdistu pamanīšanu dienas un nakts laikā, kas ir daļa no Pre-Collision System jeb PCS, tāpat arī dinamiskā radara kruīza kontrole (Dynamic Radar Cruise Control) ar integrēto visu ātrumu un ceļazīmju atpazīšanas palīgsistēmu, kas palīdz vadītājam saglabāt drošu distanci no priekšā esošā automobiļa. Kad ceļš atkal ir brīvs, ES automātiski palielina ātrumu, līdz ir sasniegts iepriekš iestatītais kruīza kontroles ātrums. Lexus Co-Drive, kas apvieno dinamisko radaru kruīzu kontroli un joslu izsekošanas palīgu, nodrošina SAE līmeņa 2. automatizēto braukšanas atbalstu - ar mērķi uzlabot drošību, kad transportlīdzekļa vadītājs paliek transportlīdzekļa vadībā. Lexus ES ir aprīkots arī ar papildu pasīvās drošības sistēmu ar standarta aprīkojumā ietvertiem 10 drošības spilveniem. 

 Jaunais Lexus ES  būvēts uz pilnīgi jaunas platformas, nodrošinot auto ērtu, plašu salonu un precīzu vadāmību. Lexus ES tika būvēts uz Global Architecture – K (GA-K) platformas, kas ļauj vēl vairāk paplašināt izsmalcināta vidējās klases sedana dizaina robežas. Šī ir īpaši stingra un viegla priekšējās piedziņas pamatne, kas atšķiras no līdzšinējās aizmugurējās piedziņas GA-L platformas, kas tiek izmantota pēdējās paaudzes LS flagmanim un LC sporta kupejā.

Jaunais priekšējās piedziņas luksusa sedans Latvijā būs pieejams ar ceturtās paaudzes pašuzlādes hibrīdpiedziņas sistēmu, kas nodrošina zemu degvielas patēriņu un minimālas emisijas.

Lexus zīmols ir līderis inovāciju jomā, kas nemitīgi iegulda auto tehnoloģiju pilnveidošanā, lai Lexus zīmola auto padarītu komfortablākus, lietošanai ērtākus, ekonomiski izdevīgākus un apkārtējai videi draudzīgākus.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti