Kādus elektromobiļus gaidām 2019.gadā? 4

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 27.decembris 2018 12:29

Vācu izdevums Auto-Motor-Und-Sport uzskaitījis visus elektriskās piedziņas modeļus, ko Eiropas tirgū sagaidīsim 2019.gadā.

Elektromobiļu tēma vēl nekad nav bijusi tik aktuāla kā tagad un iemeslu tam ir pietiekami – dīzeļdzinēju sabojātā reputācija, aizliegtās zonas, Eiropas Savienības centieni iegrožot kaitīgos izmešus u.tml. ražotāji tam atbild ar arvien augušu modeļu piedāvājumu un arvien pievilcīgākām cenām. Auto-Motor-Und-Sport uzskata, ka izšķirošais izrāviens nākamgad vēl nenotiks, tomēr elektrificēto automobiļu piedāvājums kļūs arvien plašāks, tas pārvietosies uz segmentiem, kas interesants plašākām pircēju masām, ar vienu uzlādi nobraucamo kilometru skaits pieaugs, bet akumulatoru cenas samazināsies.

Elektromobiļu un hibrīdautomobiļu piedāvājums 2019.gadam:

Uz krosovera Audi Q5 radītais elektriskās piedziņas modelis E-Tron būs klāt jau 2019.gada janvārī. Tas maksās 80 000 eiro, varēs nobraukt 400 km pēc WLTP cikla. Decembrī tam sekos ar sportiskāku virsbūvi apveltītais E-Tron Sportback.

2019. gada septembrī gaidāms Bentley Bentayga Plug-in Hybrid – pie mājas elektrotīkla pieslēdzams luksusa krosovers ar trīslitru V6 benzīna dzinēju, elektromotoru un litija-jonu akumulatoru 

BMW kompānijas jaunākais elektroauto tiks pārstāvēts ar meitasuzņēmuma Mini divdurvju modeli E-Mini. Tā pamatā ir elektriskā BMW i3 tehnika un kā sērijveida modelis tas parādīsies 2019.gada augustā.

2019.gada martā BMW laiž klajā jauno 3.sērijas paaudzi. Sākumā tas būs pieejams ar diviem benzīna un trim dīzeļa dzinējiem, bet no rudens – arī PHEV hibrīdversijā. No oktobra pircējiem tiks piedāvāts arī X5 PHEV modelis, savukārt decembrī tiem pievienosies X3 PHEV hibrīds un „tīrais elektriķis” – iX3, kas konkurēs ar Mercedes EQC.

Jau pavasarī sāks pieņemt pasūtījumus  DS7 Crossback E-Tense iegādei – ar Plug-in Hybrid tehnoloģiju apgādātam krosoveram, kas pirmos pircējus sasniegs gada otrajā pusē. Ar elektrību tas varēs nobraukt līdz pat 50 km.

2019.gada novembrī kļūs pieejama krosovera Citroen C5 Aircross PHEV modifikācija.

Citroen piedāvājumu kuplinās arī DS3 Crossback E-Tense – ar 136 Zs elektromotoru apgādāts krosovers, kas bez papildu uzlādes spēs nobraukt 450 km. 

2019.gada augustā būs klāt Hyundai Ioniq feislifta modelis ar hibrīda, Plug-in hibrīda un elektriskajām versijām.

Savukārt jau aprīlī ieradīsies Kia e-Niro – krosovers ar elektrisko piedziņu, kas dārgākajā versijā (64 kWh akumulators) sola 455 km tāldarbību. Vēl vienu Kia elektroauto sagaidīsim novembrī – tas būs Kia Soul trešās paaudzes krosovers, kura elektriskā modifikācija EV būs komplektēta ar 150 kW elektromotoru un 64 kWh akumulatoru.

Gada beigās var gaidīt Mazda jaunumu, par kuru gan vēl maz informācijas. Visticamāk, tas būs krosovers ar Vankeļa motoru un Range Extender gaitas pagarinātāju.

Jūlijā tiks atklāts Mercedes EQC – krosovers ar 300 kW (408 Zs) elektromotoru un gaitas rezervi 450 km.

Opel daļu videi draudzīgo modeļu segmentā uzturēs krosovera Grandland X Plug-in hibrīds (no novembra) un mazauto Corsa elektriskais variants (gada beigas) ar 450 km tāldarbību.

Mazliet ātrāk (no septembra) kļūs pieejams Opel Corsa platformas brālis – mazais lauvēns 208, kas tāpat kā vācu modelis kļūs nopērkams arī pilnībā elektriskā versijā.

Oktobrī sāksies Peugeot ofensīva: 3008 Hybrid4 un 508 Plug-in Hybrid personā, turklāt pēdējais pieejams arī universāla versijā.

Decembrī būs klāt ekskluzīvais, dārgais un jaudīgais Porsche sportists – pilnībā elektriskais Taycan, kura 600 Zs jaudīgais elektromotors 100 km/h ļaus sasniegt 3,5 sekundēs.

Tāpat decembrī starta šāviens skanēs Škoda Citigo elektriskajai modifikācijai, bet vasaras beigās dienasgaismu ieraudzīs no Volvo atdalītais, taču arvien radnieciskais Polestar 1 (600 Zs; 150 km). Septembrī Volvo piedāvājumu kuplinās krosovera XC40 PHEV modifikācija, bet Volkswagen plašām pircēju masām konstruētais ID saimes pārstāvis Neo tiks prezentēts 2019.gada augustā.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 27.decembris 2018 18:39
11 1 Atbildēt

raksts un virsraksts par elektromobiļiem, bet visur figurē vārdi - "hibrīds". Hibrīds tas ir hibrīds. elektroauto - tas ir elektroauto.

Kanibaals 27.decembris 2018 19:44
3 0 Atbildēt

Koroč nekas jauns mūs negaida.

Raimonds 27.decembris 2018 20:12
2 0 Atbildēt

Ja nu vienīgi Neo no VW pa 18 000 Eur, kā to solīja VW. Pārējie gan dārgi, kādi jau nopērkami tagad.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti