Jaunajam Ford Focus piešķirtas 12 godalgas, tā pārdošanas apjoms pirmo sešu mēnešu laikā sasniedzis 42 100

 

Ford Focus Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 28.decembris 2018 11:32

Pilnībā pārstrādātajam un visu laiku pilnīgākajam un tehniski progresīvākajam Focus modelim kopš tā tirdzniecības uzsākšanas Eiropā šā gada vasarā jau ir piešķirtas 12 prestižas godalgas, tostarp divi “Gada auto” tituli.

Šogad līdz novembrim tika pārdoti 42 100 jaunā Focus vienību, no kurām 40% bija sportiskā Focus ST-Line vienības.

Viena sestdaļa Focus klientu izvēlējās Chrome Blue vai Desert Island Blue virsbūves krāsu, bet tradicionāla un vēl populārāka bija Magnetic Grey un Frozen White virsbūves krāsa. Arī jaunā astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba klientu vidū ir izrādījusies daudz populārāka, nekā bija gaidīts.

Jaunais Focus, kas ražots Ford Zārluī montāžas rūpnīcā Vācijā, izmantojot progresīvus ražošanas procesus, ir pieejams piecdurvju hečbeka un universāļa virsbūves versijā. Plašajā piedāvājumā papildus populārajai ST-Line versijai ir iekļauta arī stilīgā Focus Trend un Titanium, kā arī elegantā Focus Vignale versija. Pasūtīt iespējams arī pirmo no apvidus automobiļu dizaina aizgūto Focus Active krosovera versiju.

“Plašsaziņas līdzekļi, autonozares eksperti un — vissvarīgākais — klienti slavē mūsu jauno Focus, par ko liecina gan dažādās balvas, kas tam tiek piešķirtas, gan tempi, kādos tas tiek izpirkts,” komentē Ford of Europe Focus galvenais programmas inženieris Glens Gūlds (Glen Goold). “Augstākais novērtējums tik konkurējošā klasē ir ļoti liela atzinība.”

Jaunā Focus pārliecību rosinošās braukšanas īpašības un pasažieriem nodrošinātais komforts, kas veidots ciešā sadarbībā ar mūsu klientiem, ir novērtēts dažādās publikācijās un organizācijās visā Eiropā, tostarp piešķirot tam Gada auto 2019 titulu Horvātijā un Somijā.

Korporatīvos klientus pārliecina tādas īpašības kā optimizēts degvielas patēriņš, pateicoties izsmalcinātiem EcoBoost benzīna dzinējiem un EcoBlue dīzeļdzinējiem, bezvadu uzlādes iespēja savietojamiem viedtālruņiem un FordPass Connect savienojamības modems, par ko liecina Uzņēmēju gada auto tituls Spānijā, uzvara Čehijas autoparku balvas 2018 Priekšrocību kategorijā un Labākā mazāko vidējās klases auto tituls Apvienotās Karalistes Uzņēmēju auto konkursā.

Jaunais Focus plūcis laurus arī tādās kategorijās kā Labākais kompaktās klases auto Auto Zeitung Auto trofejā 2018 Vācijā un Labākais ģimenes auto konkursā Skotijas gada auto 2018.

Focus ir arī viens no septiņiem modeļiem, kas nominēts Eiropas gada auto titulam — šī konkursa rezultāti tiks paziņoti 2019. gada martā.

Jaunais Focus ar plašāku vietu salonā, augstvērtīgiem materiāliem un kvalitatīvu apdari izceļas ar visplašāko Ford autovadītāja palīgsistēmu klāstu, kāds jebkad piedāvāts Ford klientiem, kuru vidū ir tādas sistēmas kā adaptīvā kruīza kontrole ar Stop & Go funkciju, ceļa zīmju atpazīšanas sistēma un joslas centrēšanas funkcija, kas ļauj ērti pārvietoties intensīvā satiksmē, kā arī Ford pirmais projekcijas ekrāns Eiropā.

Neatkarīgā sadursmju testēšanas iestāde Euro NCAP šogad piešķīra jaunajam Focus maksimālo 5 zvaigžņu drošības novērtējumu — tas ir viens no pirmajiem automobiļiem, kam piešķirts augstākais novērtējums saskaņā ar jaunajiem Euro NCAP testēšanas protokoliem, kas kļuvuši stingrāki.

Jaunā Ford Focus godalgas 2018 gadā:

  • Car of the Year 2019 – Finland
  • Car of the Year 2019 – Croatia
  • Belgian Family Car of the Year (two price categories) – Belgium
  • Irish Car of the Year awards: Small/Compact Car of the Year – Ireland
  • Autobild Golden Wheels Award: Best Compact car – Bulgaria
  • BusinessCar Awards: Best Lower-Medium Car – U.K.
  • Parkers New Car Awards 2019: Best Small Family Car – U.K.
  • 2018 Scottish Car of the Year Awards: Best Family Car – Scotland
  • Auto Zeitung Auto Trophy 2018: Compact category winner – Germany
  • Great Austrian Automobile Prize: Start category winner – Austria

Konkursā "Latvijas Gada auto 2019" Ford Focus iekļuva starp TOP 7 finālistu auto.

Ford Focus Foto: iAuto

Ford Focus Foto: iAuto

Ford Focus Foto: iAuto

Ford Focus Foto: iAuto

Ford Focus Foto: iAuto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti