Toyota parāda nākotnes bezpilota automobiļa salonu 4

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 29.decembris 2018 6:42

2019.gada janvārī Japānas kompānija Toyota Boshoku CES elektronikas izstādē Lasvegasā (ASV) nodemonstrēs konceptu, kas sniedz priekšstatu par automobiļiem, kas būs apgādāti ar autonomās braukšanas sistēmu.

Toyota Boshoku izstrādātais interjers ACES (Active Comfort Engaging Space) paredzēts ceturtā līmeņa autopilota sistēmai, kas nozīmē, ka automobilis var pārvietoties pilnīgi autonomā režīmā, taču, ja vien šoferis to vēlēsies, vadību būs iespējams pārņemt savās rokās.

ACES interjeru veido hologrāfiskais mērinstrumentu panelis, lidmašīnai līdzīga stūre, video kameras, kas aizvieto atpakaļskata spoguļus. Sēdekļos iemontēta sistēma, kas atpazīst ķermeņa apveidus un izvēlas visērtāko pozu, vienlaicīgi ļaujot drošības jostām un sēdekļiem automātiski pielāgoties katram pasažierim.

Koncepta konstrukcijā izmantota tehnoloģija, kas var noteikt vadītāja garastāvokli un vadoties pēc tā, ieslēgt attiecīgu salona apgaismojuma fonu, kā arī aktivizēt gaisa aromatizētāju, kas palīdzēs atbrīvoties no stresa.

Visbeidzot, jaunums ir saņēmis uzlabotu vadītāja noguruma atpazīšanas sistēmu, kas aktivizēs vibrācijas un skaļu mūziku, lai palīdzētu vadītājam pārvarēt možumu.

Lasvegasas izstādē būs skatāms vēl viens jaunums no Toyota Boshoku - konceptauto Moox  (nosaukums ir atvasināts no vārdiem Mobile un Box), kas ir pilnīgi autonoms pilsētas transportlīdzeklis ar transformējamu salonu un milzīgu informācijas/izklaides kompleksa displeju.




 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Toyotists 29.decembris 2018 18:05
4 0 Atbildēt

Tehologijas ir jau izdomātas, savkārt jāpanji ir zināmi kā labākie processu noslīpētāji, lai visas sistēmas kopā darbotos bez problēmām. Jautājums ir tikai kad, man škiet pēc 20 gadiem tā būs ikdienas realitāte.

ZAZ 29.decembris 2018 11:10
3 2 Atbildēt

Kārtējā fantāzija.

zinātājs 29.decembris 2018 12:09
3 0 Atbildēt

līdzīgi komenti bija arī pagājušā gadsimta 70jos gados, kad TOYOTA izstādē parādīja pirmo hibrīdu...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti