Ziemas laikapstākļi Eiropā prasījuši 13 cilvēku dzīvības

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

Nozare.lv | 9.janvāris 2019 12:35

Eiropā otrdien turpinājās ziemas laikapstākļi, kas pēdējās nedēļas laikā prasījuši vismaz 13 cilvēku dzīvības, lielākoties sniega lavīnās.

Simtiem cilvēku bija nošķirti no ārpasaules Alpu kalnu rajonos, stiprs vējš lika atcelt avioreisus un palielināja jaunu sniega lavīnu iespējamību.

Norvēģijā mēģinājumi atrast četru slēpotāju līķus tika atlikti sliktas redzamības un stipras snigšanas dēļ. 29 gadus veca Zviedrijas pilsone un trīs Somijas pilsoņi 29, 32 un 36 gadu vecumā tiek uzskatīti par bojāgājušiem 300 metrus platā lavīnā, kas pagājušonedēļ nogruva ielejā pie Trumses pilsētas Norvēģijas ziemeļos.

Rumānijas policija otrdien atrada 67 gadus veca nosaluša vīrieša līķi autostāvvietā valsts dienvidu pilsētā Slatinā pēc tam, kad viņa sieva bija ziņojusi, ka vīrs pēc darba nav atgriezies mājās. Gaisa temperatūra Rumānijā pazeminājās līdz mīnus 24 grādiem pēc Celsija.

Austrijā simtiem iedzīvotāju nevarēja atstāt mājas, jo sniegs bija bloķējis autoceļus. Dažos rajonos biezi apsniguši koki nogāzās, pārraujot elektrolīniju vadus un izraisot elektroapgādes pārtraukumus.

Vairākos Austrijas rajonos skolas bija slēgtas otro dienu pēc kārtas. Namsaimniekiem tika ieteikts novākt sniegu no jumtiem pēc tam, kad vairākas ēkas sabruka zem bieza sniega kārtas. 78 gadus vecs vīrietis tika smagi ievainots, nokrītot no jumta sniega novākšanas laikā.

Sniega lavīnās gāja bojā vairāki cilvēki Šveicē, Austrijā un Vācijā. Varas iestādes brīdināja, ka snigšanas turpināšanās palielina jaunu lavīnu risku.

Austrijā pie Zalcburgas pirmdienas vakarā no kalnu būdiņas tika izglābti 11 Vācijas tūristi, kas bieza sniega dēļ tur bija uzturējušies kopš piektdienas bez elektrības un ar nelieliem pārtikas krājumiem.

Vācijas ziemeļu pilsētā Hamburgā iedzīvotāji gatavojās ziemas vētras izraisītiem plūdiem.

Nīderlandē Amsterdamas Shipholas lidostā otrdien tika atcelti apmēram 25% reisu. Nīderlandes aviosabiedrība KLM atcēla 159 reisus Eiropā. Par avioreisu atcelšanu tika ziņots arī Slovākijā.

Stipra snigšana un spēcīgs vējš otrdien skāra arī Skandināvijas vidieni, kavējot centienus atjaunot elektroapgādi, kas tika pārtraukta pēc citas vētras 2.janvārī.

Grieķijas galvaspilsētā Atēnās un daudzos apkārtējos rajonos sniega dēļ ir slēgtas skolas. Bija slēgti arī daži kalnu ceļi laukos. Dažos rajonos gaisa temperatūra nokritās līdz mīnus 20 grādiem pēc Celsija. Sniegs uzsniga arī daudzās Grieķijas salās.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 3

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti