Francijas valdība aicina iecelt jaunu "Renault" vadītāju

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 17.janvāris 2019 11:35

Francijas valdība trešdien aicināja autobūves uzņēmumu "Renault" nomainīt tā vadītāju, kura amatā joprojām atrodas apcietinātais Japānas autoražotāja "Nissan Motor" bijušais padomes priekšsēdētājs Karloss Gosns.

Francijas ekonomikas ministrs Bruno Lemērs aicinājis "Renault" padomi tuvākajās dienās rīkot sanāksmi, lai izraudzītos aizstājēju Gosnam, kurš pēdējos divus mēnešus saistībā ar apsūdzībām finanšu pārkāpumos atrodas apcietinājumā Japānā.

Francijas valsts ir lielākā "Renault" akcionāre ar 15% akciju daļu.

Saistībā ar ienākumu nedeklarēšanas skandālu Gosns atbrīvots gan no "Nissan", gan "Mitsubishi Motors" padomes priekšsēdētāja amata, taču līdz šim Francijas valdība bija atturējusies no centieniem veikt "Renault" vadības izmaiņas.

"Es vienmēr esmu uzsvēris, vienlaikus saglabājot Karlosa Gosna nevainības prezumpciju, ka gadījumā, ja viņam ilgstoši tiks liegts pildīt savus vadītāja pienākumus, mēs virzīsimies uz nākamo posmu. Mēs tur šobrīd esam nonākuši," intervijā raidorganizācijai LCI pavēstīja Lemērs.

Jau ziņots, ka Tokijas tiesa otrdien noraidīja Gosna lūgumu atbrīvot viņu pret drošības naudu, tādējādi sagraujot viņa cerības par laicīgu atbrīvošanu no pašreizējā apcietinājuma.

Japānas prokuratūra pagājušajā piektdienā izvirzīja jaunas apsūdzības finanšu pārkāpumos Gosnam.

Gosns un viņa līdzgaitnieks bijušais "Nissan" padomes loceklis Gregs Kelijs tika aizturēti 19.novembrī saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem.

Gosns atrodas apcietinājumā saistībā ar apsūdzībām, ka viņš piecu gadu laikā līdz 2015.gada martam nav deklarējis aptuveni piecu miljardu jenu (40 miljoni eiro) ienākumus. Tāpat Gosnam izvirzītas apsūdzības par savu ienākumu nedeklarēšanu pēdējos trīs gados vēl četru miljardu jenu (32 miljoni eiro) apmērā.

Piektdien viņam oficiāli izvirzītas apsūdzības arī par mēģinājumu pierakstīt savus personiskos zaudējumus "Nissan" un maksājumiem kādam Saūda Arābijas uzņēmējam.

Jaunās apsūdzības saistītas ar to, ka ka "Nissan" uz laiku bija jāuzņemas 1,85 miljardu jenu (15 miljonu eiro) zaudējumi, kas finanšu krīzes laikā radās Gosna personīgo aktīvu pārvaldības fondam, un ka "Nissan" veicis maksājumus Saūda Arābijas uzņēmējam Haledam Džufali. Gosns skaidroja, ka šī nauda maksāta Džufali par reālu darbu, ko viņš paveicis, lai atrisinātu problēmas ar vietējo tirdzniecības pārstāvi. Kopumā Džufali kompānijai "Khaled Juffali Company" četros gados "Nissan" samaksājis 14,7 miljonus ASV dolāru.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti