„917 modeļa 50 gadi”, „914 modeļa 50 gadi” un „Panamera modeļa 10 gadi” (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Porsche | 25.janvāris 2019 14:25

2019. gadā Porsche muzejam ir gaidāmi vairāki svarīgi notikumi: trīs jubilejas, viena liela dzimšanas diena un dinamiskā „Heritage Experience”. Lai padarītu taustāmu uzņēmuma vēsturi, zīmola četrriteņu vēstnieki ne vien būs izstādīti Porsche laukumā Štutgartes Cufenhauzenē, bet arī šogad atkal piedalīsies vairākos pasākumos visā pasaulē.

917 modeļa 50 gadi
Tās ir jubilejas svinības vienai no Cufenhauzenes iespaidīgākajām modeļu sērijām: Porsche 917 ir viens no līdz šim populārākajiem sacīkšu automobiļiem, kas publikai pirmo reizi tika demonstrēts 1969. gada Ženēvas autoizstādē. Jau pēc gada Porsche pārveda mājās pirmo no kopumā 19 Lemānas 24 stundu sacīkstēs iegūtajām zelta medaļām. No 14. maija līdz 15. septembrim Porsche muzejā būs apskatāmi desmit 917 modeļi vienā no līdz šim lielākajām speciālajām izstādēm „Ātruma krāsas — 917 modeļa 50 gadi”. Šī izstāde apmeklētājiem sniegs iespēju tuvplānā ieraudzīt izšķirīgu pavērsienu Porsche lieliskajā sacīkšu vēsturē, jo ekspozīcijā būs skatāms pats pirmais Porsche 917 ar šasijas numuru 001. Muzeja darbnīcas kolektīvs jau vairākus gadus strādā pie tā sākotnējā stāvokļa atjaunošanas, kāds tas bija 1969. gada pasaules pirmizrādē.


914 modeļa 50 gadi
1969. gada rudenī Starptautiskajā autoizstādē (IAA) Frankfurtē 914 tika prezentēts kā pirmais sērijveida sporta automobilis Vācijā ar vidū novietotu motoru. Pastāvēja divi varianti: modelis 914 ar četrcilindru motoru bija VW Porsche, un 914/6 ar sešcilindru opozitīvo motoru bija Porsche. Pēc piecdesmit gadiem Porsche muzejs šai sērijai velta speciālu izstādi. „914 modeļa 50 gadi — tipisks Porsche” var apmeklēt no 2. jūnija līdz 7. jūlijam. Turklāt svētdien, 2. jūnijā, muzejs uz salidojumu pagalmā ir uzaicinājis 914 īpašnieku klubus ar vairāk nekā 120 privātīpašumā esošiem modeļa 914 automobiļiem.

Pirms desmit gadiem ar pirmo četrdurvju Porsche sedanu Panamera sporta automobiļu ražotājs iegāja pilnīgi jaunā tirgus sektorā. Panamera, ar kuru sabiedrība tika iepazīstināta 2009. gadā Šanhajā, tika izmantoti daudzi tehniski jauninājumi, kas līdz tam nekad nebija pieejami luksusa sērijveida modelī. Porsche muzejs sadarbojas ar Porsche rūpnīcu Leipcigā, kas ir atbildīga par visu ražošanas procesu, tostarp virsbūvju ražošanu un krāsošanas cehu, lai nosvinētu jubileju „Panamera modeļa 10 gadi”, iekļaujot arī speciālu izstādi. Šopavasar klientu centrā tiks izstādīti 8 eksponāti, sākot no pirmajiem prototipiem līdz pašreizējam modelim.

Porsche muzejs Gudvudā un "Solitude-Rennstrecke" sacīkšu trasē
Šogad cienītāji un entuziasti var tikties ar zīmolu pat tad, ja atrodas tālu no Porsche laukuma: pirmā pietura ir klasisko automobiļu gadatirgus „Retro Classics” pie Štutgartes, kur sporta automobiļu ražotājs šogad no 7. līdz 10. martam izstādīsies 1. zālē. Porsche muzejs vada klātienes „Heritage Experience”, kas pulcē automobiļus, kā arī bijušos un pašreizējos sacīkšu braucējus un izstrādātājus. Vēl viens datums Porsche muzeja dienasgrāmatā ir Ātruma svētki Gudvudā, Anglijā, kas šogad norisinās no 4. līdz 7. jūlijam. Pasaules lielākajās motorsporta sacensībās slavenajās kalnā braukšanas ātrumsacīkstēs pēc 51 gada pārtraukuma piedalīsies Cufenhauzenes visvieglākais sacīkšu automobilis: ar plāno plastmasas apvalku, alumīnija karkasu, berilija bremžu diskiem un sfērisko tvertni 1968. gadā būvētā 909 Bergspyder masa ir tikai 384 kilogrami. Porsche ar 909 Bergspyder 1968. gadā piedalījās Eiropas kalnā braukšanas čempionātā sacīkšu automobiļu kategorijā. Tas piedalījās tikai divās sacīkstēs, kurās ieguva otro un trešo vietu.

Nedēļas nogalē, 20. un 21. jūlijā, sacīkšu automobiļi un vēsturiskie modeļi no uzņēmuma kolekcijas būs darba kārtībā un demonstrēs tiem raksturīgo dinamismu "Solitude Revival" pasākumā.

Bijušie sacīkšu un rūpnīcas braucēji vadīs klasiskos automobiļus no Porsche muzeja leģendārajā "Solitude-Rennstrecke"sacīkšu trasē pie Štutgartes. Godinot sākotnējo maršrutu, 1962. gada 804 Formula 1, 1960. gada Monoposto 718 Formula 2 un 1956. gada 550 Spyder brauks pa ceļiem, kas būs slēgti sakarā ar šo notikumu. Uzreiz pēc šī pasākuma no 24. līdz 27. jūlijam Porsche muzejs ar klasisko automobiļu izlasi piedalīsies „Ennstal Classic” Austrijā. Šī pasākuma skatītāji būs liecinieki ļoti īpašai debijai: pēc muzeja darbnīcas kolektīva veiktās plašās restaurācijas 1969. gada Porsche 908/2 nobrauks pirmos kilometrus pilsētas lielās balvas izcīņā Grēbmingā.

Lai nodrošinātu, ka Porsche valdzinājumu var pētīt nesteidzīgi un iepazīt klātienē, sporta automobiļu ražotājs atkal piedalīsies arī Frankfurtes grāmatu gadatirgū. No 16. līdz 20. oktobrim Porsche muzeja redakcija prezentēs plašu savu publikāciju izlasi, kā arī dažādus kopizdevumus ar apgādiem. Cita starpā daudz lasāmvielas, kas ir saistīta ar abām — Porsche 917 un 914 — 50 gadu jubilejām, gada gaitā būs pieejama iegādei grāmatnīcā un muzeja veikalā.

Muzejs paplašina digitālo piedāvājumu jaunatnei
Ņemot vērā „Mission Future Heritage”, Porsche muzejs ir gatavs paplašināt modernās komunikācijas izmantošanu Porsche mantojuma un automobiļu ražošanas pieredzes popularizēšanā. Muzejs ir ārpusskolas mācību vieta, kas savu mācību materiālu jaunākajiem apmeklētājiem tagad padara pieejamus arī digitāli, izmantojot jauno lietotni „Team Spirit”. Tas ir veidots par trim tematiem — „Aerodinamika un vieglās konstrukcijas”, „Dzinēju tehnoloģijas” un „Automobiļu projektēšana” — un paredzēts 5. līdz 12. klases skolēniem. Jaunieši var strādāt grupās muzejā, izmantojot šo lietotni nodrošinātajos iPad, lai risinātu dažādus uzdevumus, kas ir saistīti ar uzņēmuma vēsturi, preču klāstu un tehnoloģiskajām izstrādnēm. Ciešā sadarbībā ar izdevēju Klett MINT lietotnes saturs ir saskaņots ar Bādenes-Virtembergas mācību programmu. Nākamajā 2019./2020. mācību gadā „Team Spirit” tiks pievienots uz nākotni orientētais elektromobilitātes temats. Viens „Team Spirit” seanss ilgst 90 minūtes un klasei līdz 30 skolēniem izmaksā 75 eiro.

Porsche muzejs ir atvērts no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 9.00 līdz 18.00. Plašāku informāciju un visus datumus internetā var atrast www.porsche.de/museum.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti