Nissan Micra saņem jaunus dzinējus 17

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan | 7.februāris 2019 13:49

Micra klāsts tiek papildināts ar trīs jauniem automobiļu modeļiem. Jaunie dzinēji apvieno esošo 1,0 litru 70 ZS dabiski aspirēto benzīna dzinēju.

- 1,0 litra IG-T 100 ZS, manuālā pārnesumkārba

Pilnīgi jaunais 1,0 litra IG-T benzīna turbodzinējs nodrošina 100 ZS ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Tas pilnībā atbilstEuro6d-Temp noteikumiem un aizstāj 0,9 litru 90 ZS benzīna iekārtu. Tas piedāvā lielāku jaudu (+10 ZS) un lielāku griezes momentu (+20 Nm), kā arī zemākas CO2 emisijas (-13 līdz -15 g/km, atkarībā no pakāpes) un uzlabotu degvielas ekonomiju (-0,6 līdz -0,7 l/100 km atkarībā no pakāpes), tādējādi samazinot automobiļa uzturēšanas izmaksas.

- 1,0 litra IG-T 100 ZS Xtronic

Nissan Micra tagad ir pieejama ar automātisko Xtronic pārnesumkārbu. Tā ir saistīta ar to pašu iepriekš aprakstīto jauno 1,0 litra IG-T100 ZS dzinēju. Automātiskā pārnesumkārba ir populāra autovadītāju izvēle pilsētā, kas satiksmē pavada laiku apstājoties un uzsākot braukšanu, un tās pievilcība aug ar katru mirkli: 2017. gada pavasarī, kad Nissan uzsāka šīs Micra paaudzes ražošanu, automātiskā pārnesumkārba bija 12 % no kopējā segmenta pārdošanas apjoma. Tiek lēsts, ka šis skaitlis 2020. gadā dubultosies un 2022. gadā sasniegs vairāk nekā 30 %.

- 1,0 litra DIG-T 117 ZS, manuālā pārnesumkārba

Jaunais Nissan Micra sērijas piedāvājums ir 1,0 litru DIG-T 117 ZS benzīna turbodzinējs, kas saistīts ar vairāk uz veiktspēju orientēto manuālo sešpakāpju pārnesumkārbu.

Tā nav tikai IG-T 100 ZS iekārtas atkārtota un jaudīgāka versija - tas ir pavisam atšķirīgs dzinējs. To izstrādājusi Renault-Nissan-Mitsubishi aliance kopā ar Daimler, tāpat arī 1,3 litru benzīna dzinēju, kas nesen tika sākts uzstādīt Nissan Qashqai krosoveros.

DIG-T 117 ZS dzinējs ar tikai trīs cilindriem ir konstruēts tā, lai klientiem piedāvātu lielāku veiktspēju, izmantojot 180 Nm griezes momentu un papildu 20 Nm. Rezultātā 0-100 km/h 117 ZS modelis var sasniegt 9,9 sekundēs, kas ir par veselu sekundi ātrāk nekā 100 ZS manuālās pārnesumkārbas modelis (10,9 sekundes).

Micra 117 ZS nodrošina dinamiskāku darbību uz ceļa, pateicoties dažādām izmaiņām, piemēram, zemākam klīrensam (-10mm), kā arī uzlabotajai piekares regulēšanai, tādējādi optimizējot šī samazinājuma priekšrocības. Precīzāka stūrēšana padara automobili izveicīgāku un braukšanai patīkamāku.

Jaunā Nissan Micra N-Sport

Nissan Micra N-Sport ir jauna īpaša 2019. gada automobiļa versija, kas konstruēta, uzsvaru liekot uz Micra sportisko dizainu un patīkamo vadīšanas stilu. Automobilis atrodas pašā B segmenta "Warm Hatch" kategorijas centrā, ko ieņem tādi dalībnieki kā Ford Fiesta ST līnija, VW Polo R-Line, Peugeot 208 GT līnija un SEAT Ibiza FR.

Jaunpienācējam ir vairāki ļoti gaidīti dizaina uzlabojumi, kas palīdz tai izcelties citu starpā.

ĀRĒJIE UZLABOJUMI

- Vieglmetāla disku un durvju spoguļu uzliku oglekļa stila apdare

- Spīdīga melna apdare uz sānu moldingiem / priekšējiem un aizmugurējiem bamperiem

- N-Sport atpazīšanas zīme aizmugurē

- Aizmugurējais tonētais stikls

- Priekšējie halogēna miglas lukturi

IEKŠĒJIE UZLABOJUMI

- Alcantara / ādas stila salona audums

- Baltas gaisa ventilācijas atveres

- Priekšējā sēdekļa rokas atbalsts

- Melns griestu audums

- Sportiska dizaina grīdas paklāji

- Atpakaļskata kamera ar sensoriem automobiļa novietošanai stāvvietā

- iKey (attālināta atvēršana ar spiedpogas dzinēja iedarbināšanu)

Jaunā Nissan Micra N-Sport ir pieejama ar visiem trim jaunajiem dzinējiem – 1,0 litra IG-T 100 ZS ar manuālo pārnesumkārbu un Xtronic, kā arī DIG-T 117 ZS ar manuālo pārnesumkārbu. Tā ir pieejama četrās atšķirīgās korpusa krāsās – Passion Red, Solid White, Gunmetal Grey un Enigma Black.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 7.februāris 2019 14:35
2 1 Atbildēt

Kā žurnaļugas (un valodnieki ar nemaz neatpaliek) staipa latviešu valodu - kā tādu mauku!!!

Bija tādi brīnumdarbi kā Īsā zeme, bija datora sāknēšana, datora beidzēšana, atkopēšana, nu jau ir dzinēja aspirēšana, drīz būs šurpturpbīdeklis ar lāpstiņmeti!

Valis 7.februāris 2019 19:31
2 0 Atbildēt

aspirēt -

Izrunāt (līdzskaņus) ar piedvesumu (vārdnīca: tezaurs.lv), Ļoti interesants motors.... Bez komentāriem.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti